22 Ноември, 2017 07:24 11 134 30

Драматично! В Северна Корея стреляха по дезертьор (ВИДЕО)

  • дезертьор-
  • войник-
  • стрелба-
  • граница-
  • северна корея-
  • видео-
  • южна корея-
  • драматично

Бягство от Северна Корея

Драматично! В Северна Корея стреляха по дезертьор (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея е нарушила спогодбите с Южна Корея, след като е стреляла по линията, която разделя двете страни, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на Организацията на обединените нации.

Драматични кадри бяха заснети на границата между двете азиатски страни, на която севернокорейски войник дезертира и бяга в Южна Корея. Въоръжените сили на Пхенян откриха огън по него и го раниха. На видеото се вижда как войникът, направил опит да избяга на 13 ноември, тръгва с джип към южнокорейските военни съоръжения. Малко по-късно слиза от превозното средство и започва да бяга.

В този момент севернокорейските войници откриват огън по него. Един дори преминава линията, но се усеща и се връща обратно на собствена земя. Дезертьорът е ранен и прибран от южнокорейски войници. Сега той е в стабилно състояние и няма риск за живота му, посочват световните агенции.

Отношенията между двете страни продължават да са напрегнати. През последните месеци режимът в Пхенян извърши няколко ядрени и ракетни изпитания, които наляха масло в огъня. След края на Корейската война е сключено примирие между двете страни, но не е подписан мирен договор. Това означава, че на практика Северна и Южна Корея продължават да са във война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе...

    22 17 Отговор
    Шпигел пише че беглеца е бил шпион на Ю.Корея...
  • 2 НМН

    19 10 Отговор
    ЕЕЕ Шпигел, ние сме богати, честно информирани и свободни за разлика от Живкова България.
  • 3 ЖБФ

    25 8 Отговор
    Нямам думи за нашите медии, задминават приказки от 1001 нощ

    Коментиран от #5

  • 4 Sig Sauer P226

    29 27 Отговор
    Ама пък къв път имат, една дупчица няма....

    Иначе на предателите на Родината, навсякъде по света присъдата е една - куршум !
    Мислите, че в щатите немаше да го гръмнат ли ??

    Коментиран от #8

  • 5 Румяна Костова

    10 10 Отговор

    До коментар #3 от "ЖБФ":

    Пишат приказки защото повечето хора вярват,стига само да потвърждава убежденията им.А за някои е необходимо само заглавие и почват да плюят по опонентите,без дори да са прочели съдържанието.И все пак според мен,,Факти,,не прекалява с едностранна пропаганда и може да се чете.
  • 6 мамо аз съм пилот

    37 4 Отговор
    шпионин или обикновен войник, трябва да имаш големи т*пки да извършиш това.
  • 7 Пеньо

    33 4 Отговор
    Жална им майка на тези, които го изпуснаха. Сега ще разберат истината за свинландия!
  • 8 Гост

    15 11 Отговор

    До коментар #4 от "Sig Sauer P226":

    Нищо не знаеш за щатите троле!
  • 9 шлосер

    12 6 Отговор
    Огнестрелните му рани не са толкова опасни -стабилизиран е . Обаче в тялото му са намерени много паразити и има поражения и на черния дроб. Така че е в болница -лекуват го.
  • 10 Иво

    23 1 Отговор
    Този какъв късмет извади, просто не е истина...добре, че първия войник с автомата се подхлъзна и падна. Иначе му беше спукана работата! И сега онзи, където се подхлъзна сигурно ще го отнесе най-много...
  • 11 Гоуст

    27 22 Отговор
    Това трябва да си луд: да бягаш от комунистическа страна! Кво беше, безплатно здравеопазване, спокойствие, работа за всички... не е добре човека! :)

    Коментиран от #28, #30

  • 12 Румяна Костова

    7 11 Отговор
    Предполага се,че в гореща точка като Северна Корея ще има шпионаж.Да се бавиш с тази дейност там е задание с повишена трудност.Така,че беглецът освен късмет вероятно е притежавал и някои ценни умения.
  • 13 Вас

    22 1 Отговор
    Да бяха избягали и тия които го гонят сега ще го отнесат за това че са го изпуснали.
  • 14 Оператор

    14 13 Отговор
    Тази камера все едно е на правилноот място и на правилното време и най-вече как са иззети кадрите от нея ? Изглежда си каот ала-холивуд материал за да оправдае последващи реакции от "цивилизованите" страни.
    Справка, когато стана напечено в една държава и никой не правеше нищо ... съвесем случайно беше свален самолет и тутакси всички гласуваха и осъдиха деяниято на база тези факти ... още преди да има доказателства. Е тук обратното доказателства има все едно предварително са подготвени.

    Коментиран от #15

  • 15 Стоян

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "Оператор":

    Чудно ти е ,че е имало камери на границата ли ?Ами много ясно ,че там трябва да има камери.
    А южнокорейските военни са разсекретили записа
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кики

    13 13 Отговор
    Това видео нищо не ми говори! Един бяга насам, един натам... Изглежда ми скалъпено! Действието се развива по светло, и изведнъж става тъмно и започват да издърпват някъв легнал. Би трябвало всичко да стане за секунди и то по светло. Не приемам това видео за доказателство. Тази копродукция на Ю.Корея и САЩ цели да представи на света тежкото положение в С.Корея с елементарен пропаганден материал! По - добре да бяха показали как българите бягат в чужбина да им слугуват...

    Коментиран от #19

  • 18 Наблюдател

    11 10 Отговор
    " Това трябва да си луд: да бягаш от комунистическа страна!"
    --------------------------
    Грижат се изцяло за теб, доят те, стрижат те, казват ти какво да правиш, какво да мислиш ако въобще трябва да мислиш - овча история!
  • 19 Белия Господар

    16 11 Отговор

    До коментар #17 от "Кики":

    ☭☭☭ Стига бе, кво значи "българите бягат в чужбина да им слугуват..." ?!

    Никой от булгаристанските бели роби не "бяга", всички отиват като овце, готови за стригане, доброволно, надупени, с наведени глави, загубили гордост и достойнство, гледащи предано, като бити помияри "белия господар", който ще им дава 20% от заплатата на местните.

    Верно, че вършат мръсната работа, която никой, дори черните, не искат, но все пак...
    Аре, успелите в чужбина, бегайте на тръстиката, да миете чиниите, да къпете посрани бабички, да ринете помия и да берете не-нам-кво-си... :-))

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Илко

    4 6 Отговор
    Не е ясно кой-кого. Вероятно е шпионин на ЮК. Разбирате ли, бил е разкрит. За някои това са приказки от киносюжет, но извън България такива неща се случват регулярно. А за онези които си мислят, че в САЩ нямаше да го застрелят, ако го бяха заловили, грешат. Проверете какво сториха с онзи войник предавал инфо. на Уикилийкс. Обзалагам се, че ако знаеше какво му готви Фашистка Демократична Америка би избирал да се застреля сам.
  • 21 Стефан

    7 7 Отговор

    До коментар #19 от "Белия Господар":

    Прибери сърпа и чука!
    Иначе имаш право, но до някъде, има-няма 20%. През комунизма у Българско само чифутите живееха добре. Е нали от тях започва тази античовешка и анти религиозна доктрина - комунизъм. Още жалеят за него, мами**та им!
  • 22 Моджо

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Белия Господар":

    Много си зле мой човек !Вземи малко се информирай ,да не пишеш подобни глупости. На Запад не дават заплатите според това къде си роден, а според квалификацията,способностите и старанието и резултатите. И уважават всеки труд -включително и къпането на посрани бабички.Нещо което на теб ти е дълбоко неясно защо е така.Затова и говориш с такова презрение за такива професии.
    А срамен труд няма . Но дори и ниско квалифицираните професии също не са толкова зле платени -1500 евро чисто взима един асистент за възрастни хора. 3000 лева.
  • 23 СССР

    9 6 Отговор
    Другари тоя сигурно е луд да бяга от комунистическия рай ?!?

    Коментиран от #27

  • 24 Диди

    6 1 Отговор
    Предадоха инцидентът по NTV ,казаха че джипът е заседнал в трап и затова е слязъл да бяга и,че севернокореянците са навлезли в териториите на Южна Корея.Раненият е бил в тежко състояние.
  • 25 кучето шаро

    9 0 Отговор
    Да не е избягал от Южна в Северна Корея ?
  • 26 Патриот

    3 1 Отговор
    Това го гледах на личният канал в Ютюб на Ким. Човека бяга от Южна в Северна, а не обратното.
  • 27 filo

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "СССР":

    Много хора са бягали от коунистическия рай, защото е много хубаво. От гнилия запад никой не бяга, защото се самоизяжда.
  • 28 filo

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гоуст":

    Иди живей там тогава или е по-лесно само разтягаш локуми.
  • 29 Иванов

    1 2 Отговор
    Цялата тази работа като я гледам ми прилича на нагласена. Абе каква ще да е тая камера която следи тоя джип от километри. Военна зона, никакви коли ,никакви хора, никакви постове и един джип на скорост.
    Ми че то цялата им граница е в тел и мини. Това е клип за наивници. И това се коментира цяла седмица. И още повече , че му вадили глистове по 25 сантиметра от стомаха. Абе смешна работа, там глисти не могат да живеят.
  • 30 Шопа

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гоуст":

    Ти да видиш колко луди има на тоя свят.
    Чак и живота да си рискува.
Новини по държави: