22 Ноември, 2017 12:33 734 1

Макрон: Важно е в Ливан да има стабилност

  • ливан-
  • стабилност-
  • франция-
  • еманюел макрон-
  • хасан рухани-
  • израел

Макрон иска да бъде запазен суверенитетът на Ливан

Макрон: Важно е в Ливан да има стабилност - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Еманюел Макрон разговаря по телефона с иранския си колега Хасан Рухани и израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. В разговорите той изтъкна, че е важно в Ливан да има стабилност. Това съобщи Елисейският дворец, цитиран от ТАСС.

„Президентът на републиката разговаря с иранския президент Хасан Рухани и израелския премиер Бенямин Нетаняху, за да обсъди с тях регионални проблеми, сред които Ливан. Президентът напомни за необходимостта да бъдат запазени стабилността и суверенитетът на Ливан и да бъде подкрепена ливанската политика на неучастие в регионалните конфликти", посочи пресслужбата на френския държавен глава.

Елисейският дворец обяви още, че Макрон е призовал своите събеседници за конструктивно сътрудничество в уреждането на регионалните конфликти. „Макрон също така наблегна на важността за страните в региона да се работи колективно за намаляване на напрежението", посочи пресслужбата.

Тя обяви, че телефонните разговори на Макрон с Рухани и Нетаняху „са станали продължение“ на телефонните контакти със световни лидери по въпроса за ситуацията в Близкия изток и Арабския полуостров, започнати на 18 ноември. Тогава френският президент в рамките на ден разговаря с ливанския президент Мишел Аун, американския лидер Доналд Тръмп, египетския Абдел Фатах Сиси, саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бабешки ловър

    3 0 Отговор
    Че е важно, важно е, но е по важно бабата да е влажна.
Новини по държави: