22 Ноември, 2017 17:40 3 805 20

Путин: Няма решение за Сирия без отстъпки от всички

  • сочи-
  • хасан рохани-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган-
  • сирия

Президентите на Русия, Иран и Турция подкрепиха идеята за свикване на народен конгрес в родината на Асад

Путин: Няма решение за Сирия без отстъпки от всички - 1
Снимки: БТА/АР

Президентите на Русия, Иран и Турция подкрепиха идеята за свикване на народен конгрес в Сирия като една от първите стъпки за започване на диалог след продължителната гражданска война в страната.

Това съобщи Владимир Путин след среща в Сочи с Хасан Рохани и Реджеп Ердоган, предаде Reuters.

Тримата лидери са наредили на своите дипломати, служби за сигурност и отбранителни ведомства да започнат консултации за организирането и насрочването на дата за т.нар. Конгрес за национален диалог в Сирия.

Путин каза още, че ръководството на Сирия желае мирен процес, конституционна реформа и свободни избори и че тримата президенти са се съгласили, че трябва да бъдат ликвидирани докрай "терористичните групи" в Сирия.

Рохани заяви, че Конгресът за национален диалог ще помогне за изработването на новата сирийска конституция, според която да се произведат избори.

Путин: Няма решение за Сирия без отстъпки от всички

На тристранната среща Ердоган призна големите победи над "Ислямска държава", изгубила много от бастионите си в Сирия, но подчерта, че постигнатото е "важно, но недостатъчно". По думите му сега е извънредно важно всички участници в търсенето на политическо решение за кризата да намерят решение, което да е трайно и приемливо за сирийския народ.

Русия и Иран подкрепят режима на сирийския президент Башар Асад, а Турция - неговите политически опоненти. Като прелюдия на днешната среща на върха по-рано тази седмица Путин прие в Сочи и Асад.

В заключителната съвместна декларация от срещата се подчертава, че създадените т.нар. зони на деескалация не бива да подкопават суверенитета и териториалната цялост на Сирия, отправя се призив към международната общност да окаже хуманитарна помощ на Сирия и се посочва, че Иран, Русия и Турция ще "проведат консултации и ще съгласуват състава на конгреса".

Путин: Няма решение за Сирия без отстъпки от всички

В документа се казва още, че тримата президенти са решили при необходимост да се съберат отново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    22 10 Отговор
    А Фащ що не са поканени , добре че бяха те че иначе нямаше кой да унищожи ИДИЛ.
  • 2 Бесен Язовец

    8 29 Отговор
    Даже ходжата е по висок о Вовата.

    Коментиран от #5

  • 3 Kcaniba

    34 6 Отговор
    ФАЩ са от изгубилите в тази война.
  • 4 goni

    8 14 Отговор
    Не знам кой печели, но кюрдите със сигурност губят! Жалко! Имаме много общо и не малка част от кюрдите не могат да се различат от нас, както и обратното!:) Не можем да помогнем! Късмет! За съжаление-лош!

    Коментиран от #20

  • 5 Бесен Язовец

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Като се има предвид че Ердоган е 1.95 см.Путин е някъде към 1.83 см напълно нормален а средната височина на българина е 1.75см. смятай ти кой е нисък кой висок

    Коментиран от #7, #8, #14, #15

  • 6 Алиса

    15 4 Отговор
    ВВП красавец! Всех с победой!
  • 7 Трол

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Путин е 170 см.
  • 8 Свободен

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Ти пък баскетболисти ги изкара...Ердоган е 1.82, а Путин е 1.70
  • 9 Бесен Язовец

    3 9 Отговор
    Що да не сте го мерили беее? Коя част от Путин е 1.70 ? Може може някоя част да е 1.70 см.не отричам! самоче не е по отвеса!

    Коментиран от #11

  • 10 Пешо

    5 5 Отговор
    Ердоганя четеше от листче, явно както винаги някой му написал речта. Другите поне се стараеха да говорят със свои думи. И тримата се събрали за да решават съдбата на съвем друга държава.. оправиха своите, че почнаха да се бъркат на другите... Явно като САЩ, слугуват на едни и същи господари всичките, да не казвам народност че ще ме изкарат антисемит.
  • 11 Свободен

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    язовец, напиши в търсачката "Путин височина" и чети. В Сърбия му построиха паметник и нарочно го направиха по-висок, за да не изглежда смешно като се снимат ученици с него - това беше официалната версия.

    Коментиран от #12, #18

  • 12 Президент Унгого Кобе

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Свободен":

    Колко по висок бе 3 меъра ли???
  • 13 Хасан

    3 11 Отговор
    От тримата най благородния си е Ердоган...
  • 14 мето

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    не вярвам путин да е 1.83 по тази логика аз съм 1.90 което не е вярно
  • 15 Нарком

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Та за Путин - с токчета , или без токчета , с щука или без щука , гол до кръста , или под кръста - уточнявай де.
  • 16 Шампиона

    16 0 Отговор
    Путин може да е 170, но като личност е километри висок..Нашата горила, като е над 180 и над 90 кила, пък не му излиза от задния двор, какво ?
  • 17 Барчо

    12 0 Отговор
    Това по принцип са хората, които могат да установят мир в Сирия и тя да може да се възстанови. Но трябва да и е ясно, че докато краварите са на сирийска територия, няма да могат да направят нищо с постоянен характер.
  • 18 Барчо

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Свободен":

    И 1.60 да е, пак е по-висок от всички политици в този момент. Видях как Асад се наведе, за да го прегърне при срещата предния ден. Но не видях Путин да подскача, за да стане прегръдката. В скоро време всички високи политици ще съжаляват, че господ ги е наказал с височина, щото може да се наложи да и се наложи да ходят пред Путин на колене, за да спечелят благоразположението му.
  • 19 падналия ангел

    7 0 Отговор
    Американците са заявили, че няма да напуснат Сирия след премахването на ИДИЛ. Там още дълго ще кипи.
  • 20 Айде бе

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "goni":

    Ти добре ли си бе goni ? Я им виж "вожда" с чалмата и ако ти приличаш на него недей да отъждествяваш всички нас със себе си!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания