23 Ноември, 2017 13:11 2 452 12

Писмо от умрял! Турция седем пъти си поискала Гюлен

  • гюлен-
  • екстрадиция-
  • преврат-
  • турция-
  • сащ-
  • преврат

САЩ отказват да екстрадират проповедника

Писмо от умрял! Турция седем пъти си поискала Гюлен - 1
Снимка: БТА/ AP

След опита за военен преврат Турция е поискала седем пъти от Съединените американски щати да им предадат проповедника Фетхуллах Гюлен, но седем пъти е получила отказ.

Турският министър на правосъдието Абдюлхамит Гюл заяви, че Анкара е изпратила седем молби за екстрадицията на проповедника, който беше посочен за кукловод на опита за военен метеж, съобщи „Дейли Сабах“.

Отказът на Вашингтон предизвика напрежение между двете страни, които от дълги години са стратегически съюзници. Турският министър обвини американците, че защитават Гюлен, след като не предприемат необходимите правни стъпки.

Турските власти твърдят, че са предоставили необходимите доказателства на САЩ за вината на Гюлен, но въпреки това няма положителен отговор на искането им за екстрадиция.

След опита за военен преврат в южната ни съседка беше обявено извънредно положение, което продължава и до днес. То развърза ръцете на службите, които започнаха масови чистки на всички нива в държавата. Хиляди бяха арестувани и осъдени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    9 9 Отговор
    E! Седем пъти не е много!:) Имат основание да се оплакват след 77-я път!:) Ама, на някои и 77 пъти не им е много!:)
  • 2 Тряс

    14 15 Отговор
    Че вие какво очаквате от ФАЩ? Половината военнопрестъпници от нацистка Германия отидоха там и си живяха живота, та някакъв турски превратаджия ли няма да спасят от възмездие...

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 3 Свободен

    14 11 Отговор

    До коментар #2 от "Тряс":

    Мощна държава са, ще правят каквото си искат. Ти ли ще ги спреш?
  • 4 МММ 23

    19 11 Отговор
    Смешници !А колко пъти представи доказателства Турция за участието на Гюлен в опита за преврат. Те просто нямат такива .
    Разузнаванията на много страни са категорични ,Гюлен няма никакво участие .Само параноята на Ердоган го свързва.
    За това и САЩ не го предават.

    Коментиран от #9

  • 5 Диди

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Тряс":

    Повечето нацисти от ВСВ са живеели в Аржентина,а не в Америка.

    Коментиран от #6

  • 6 Патриот

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Nur Хитлер, мадам Диди! Только он. Останалите отиват в САЩ и започват да работят за техническият процес на страната.

    "Гюлен няма никакво участие" Няма спор, нито Путин има участие в унищожаването на ИДИЛ(за ВКС на РФ обаче не мога да твърдя това нещо). Обама също няма участие в опустошаването на Либия, нито на Сирия.
  • 7 Бесен Язовец

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Тряс":

    А другата половина ги НАТОВАРИХА за братското СеСеРе да им произвеждат оръжия и ракети хахахаха!
  • 8 един

    6 3 Отговор
    В кратката статия обаче не става ясно защо Щатите отказват да предадат Гюлен. Проповедникът е доста възрастен човек, сигурно е, че доказателствата за негово участие в преврата, ако не е инсцениран, са неубедителни. Това обаче дава възможност на Ердоган да вилнее из Турция и да заграбва собствеността на хора, обвинени в съучастие, също без убедителни аргументи и доказателства. Заграбват се болници, предприятия и имоти под претекст съучастничество, без съд и присъда. Нещата в Турция никак не са добри и напомнят за едни други събития, случили се в Източна Европа съвсем неотдавна!
  • 9 goni

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "МММ 23":

    Пич! Много си готин, ама не подценявай разузнаването на комшулука! Не случайно това е първият преврат в Турция, който е неуспешен! Както се пошегува един наш военен:" Не е за вярване тоя път колегите не успяха!" Имат богат опит! Щом успяха да предотвратят преврата значи имат достатъчно информация не само за него, а и за това кой го ръководи! Е! Щатите няма да си предат човека, ръководещ агентурата!

    Коментиран от #10

  • 10 МММ 23

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "goni":

    Ахааа -значи разузнаването им не е за подценяване ,казваш.
    Обаче проспаха подготовката на преврата ,доказателства ,че е организиран от Гюрен нямат .
    Апропо -не мисля ,че съмненията ,че тоя преврат е инсцениран от самия Ердоган са се разсеяли.
  • 11 Хасан

    6 0 Отговор
    Дайте да ви обясня..Гюлен е един от многото създатели на комитетите за борба срещу комунизма и срещу съеетското влияние.като Бин Ладин в Афганистан и затова се контролира от Сащ...защо се задейства Гюлен с преврата ? Да подчинят Турция...ако бяха успели Турция щеше да нападне Сирия ..а по късно и Иран...просто така иска Израел...Иран и Сирия са главните заплахи за Израел

    Коментиран от #12

  • 12 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    бих искал лично да ми го обясниш, защо не си напишеш телефона и адреса, Хасане?
Новини по държави: