23 Ноември, 2017 15:26 689 0

Тайван и Япония засилиха сътрудничеството си

  • тайван-
  • япония-
  • сътрудничество-
  • меморандуми-
  • култура-
  • митници-
  • конференция

Тайван и Япония подписаха два меморандума за разбирателство

Тайван и Япония подписаха два меморандума за разбирателство, предназначени да засилят двустранното сътрудничество и обмен, съобщи Focus Taiwan. Те бяха подписани след Японско-тайванската икономическа и търговска конференция. Меморандумите са насочени към митническо сътрудничество и културен обмен.

Меморандумите за разбирателство по отношение на митниците ще създадат правна основа за справяне и докладване на случаи със заподозрени в контрабанда, посочва изданието. Споразумението между Тайван и Япония, което влиза в сила незабавно, ще позволи на митническите служители да обменят важна информация, която ще им помогне за справяне с контрабандата.

Тайванската министърка на културата Чен Ли-Чиун каза, че меморандумът в областта на културата ще задълбочи връзките между двете страни. Той засяга различни сфери на обмен, включително в изкуството и подпомагането и развитието на таланти.

Ежегодната конференция, която датира от 1976 година, се проведе в японската столица Токио. Представители на Япония и Тайван подчертаха значението на икономическото сътрудничество, като бяха обсъдени и други сфери като селското стопанство и интелектуалната собственост.

Беше обсъдено и премахването на забраната, наложена от Тайван, за внос на хранителни продукти от пет японски префектури, в които са били отчетени повишени нива на радиация. Япония е повдигнала въпроси за махане на забраната, но от Тайван първо искат убедителни доказателства, че заразените райони и продуктите от тях са безопасни за здравето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: