Last news in Fakti

23 Ноември, 2017 20:11 2 296 19

Български политици незаконно посещават Крим

  • украйна-
  • крим-
  • русия-
  • българия-
  • посещение-
  • незаконно-
  • микола балтажи-
  • посланик

Крим е украински, въпросът е кога ще се върне, заяви Балтажи

Български политици незаконно посещават Крим - 1
Снимка: Shutterstock

Притеснява ме, че български политици си позволяват незаконно да посещават временно окупирания от Русия Крим. Това заяви украинският посланик в България Микола Балтажи.

По думите му ако подобно посещение стане през Русия, т.е. със самолет от Москва се влезе в Крим, това противоречи на международното право, както и на официалната позиция на страната ни по повод анексирането на Крим.

„Ако се прави посещение на Крим, то се прави през Украйна, през специални пунктове, и редът е регламентиран от съответното постановление на министерски съвет и с разрешението на държавната миграционна служба”, заяви пред Би Ти Ви Балтажи.

„Русия се опитва да продължи политиката си, да наложи дневния си ред не само в Украйна, но и в Европа, и да убеди хората чрез хибридна намеса, че тяхната кауза е по-добра”, коментира още посланикът. Той добави, че не очаква българското правителство да постави въпроса за отпадането на санкциите срещу Русия по време на председателството ни на Съвета на ЕС.

„Крим е украински, даже не е спорен. Въпросът е кога ще се върне. Западът и Украйна никога няма да признаят незаконната анексия и окупация на Крим”, категоричен е Балтажи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681

    44 13 Отговор
    Мечтите са безплатни....
  • 2 Каква анексия и ОКУПАЦИЯ

    59 21 Отговор
    Автономна Република Крим проведе Референдум и с волята на населението се присъедини мирно и съзнателно към Руската Федерация!

    Коментиран от #4

  • 3 Kcaniba

    42 17 Отговор
    Балтажи - предателю бессарабски!!!
    Крим е украински, заедно с Украина, в съмтава на Руска Ииперия!!!
    Понял, ибрик бандеровски!!!
    Да вземеш да защитаваш осъдените и преследвани бесарабски българи в Укрия и Одеса, вместо да ни учиш, кое е чие, и кой кое!!!
  • 4 ЦК на КПСС

    45 11 Отговор

    До коментар #2 от "Каква анексия и ОКУПАЦИЯ":

    Прав е човека. Всичко е лъжа относно окупацията и анексацията на Крим, измислена в бандеровската Украйна. В Крим беше проведен референдум през 2014 година: 96,77% са гласували ЗА включването на Крим в състава на Руската Федерация. Медийната пропаганда в Украйна се финансира от някои лица с голямо значение особено от САЩ както и Европа. Просто живеем в такива времена. Неонацизмът става модерен в някои държави за жалост.
  • 5 съвет

    18 10 Отговор
    Егати тъпака! Ами като си се притеснил, иди при някой да те разхлаби!

    Коментиран от #6

  • 6 Конкретно?

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "съвет":

    Към кого се отнася коментара ти, че не може да се разбере? Бъди малко по-конкретен.
  • 7 БАЙ ГЕНЧО

    10 16 Отговор
    Тогава що не правят един референдум в родопите? Щом правилата позволяват за едните значи важат и за другите. Па да видим кво ще пееме. Абсолютно е същата работа, ще ни заболи нали? АЗ СЪМ РЕАЛИСТ, знам че няма да ви се хареше моето мнение . Ама научете се да бъдете честни.

    Коментиран от #9, #12, #13, #16

  • 8 Чифликчия

    9 6 Отговор
    Когато двама си мерят «насовете» трети е излишен. Оставете ги да решат сами. А нашите работници от парламента може да имат там имоти и сега се чудят кво да правят. За гривни ли да ги продават? За рубли ли?
  • 9 Президент Унгого Кобе

    24 9 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ ГЕНЧО":

    Абе пич тази измислена държава съществува от двайсетина години.Поинтересувай се малко кое на кого е било и кой им го е дал.Тепърва има да яде дървото уСрайна.
  • 10 тЪпЕт

    23 5 Отговор
    Едно се радвам,че има и ПО-ТЪПИ от нас,евала украинци.
  • 11 Чичо

    25 8 Отговор
    До къде се докарахме! Представител на някаква измислена държава да определя кое е законно и кое не в действията на български политици! И нашето безпросветно МВнР мълчи!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Барчо

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ ГЕНЧО":

    Разсъждаваш някак си неправилно. По времето когато Крим прави референдума е АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА КРИМ и има собствено управление. Има право на такова действие. Родопите не са автономна република. Така че недейте или заради незнание или по-лошото - умишлено да се плашат българските граждани с евентуално отцепване на наши земи.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 стоян георгиев

    7 19 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    в крим референдума го направиха след като русия го окупира.та ако някои наш съсед окупира зона с етнически негови представители ти ще го адмирираш ли?после ще проведе и референдум предполагам!
  • 15 стоян георгиев

    6 15 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    в крим референдума го направиха след като русия го окупира.та ако някои наш съсед окупира зона с етнически негови представители ти ще го адмирираш ли?после ще проведе и референдум предполагам!
  • 16 Диди

    5 19 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ ГЕНЧО":

    Подкрепям мнението ви.А това,че русофилите много лаят,не им обръщайте много внимание,защото те не са обективни.Украйна е суверенна държава.Путин анексира Крим.Референдумът в Крим не е признат от общноста,защото Путин нагласи всичко.Що се отнася до нашите политици,които са посетили Крим през Русия,то тези тъпаци би трябвало да отговарят пред ЕС .България е във ЕС и политиците трябва да защитават нашите интереси,а не на Русия.Нашите политици излагат България.Това,което пишете за Родопите е правилно,НО няма защо да се обръщате към русохилите,които защитават интересите на Русия пред нашите на България.Срамно е.
  • 17 Диди

    6 19 Отговор
    На въпросът Ви....докъде сме се докарали.....Този господин е посланник на суверенна Украйна.Нима сте толкова глупав,за да пишете,че този човек НЯМА ДА ЗНАЕ ЗАКОНИТЕ?А що се отнася до нашите политици,те са изложили стрраната ни. И какво означава...че Украйна цила измислена държава? 1917г.-Украинска Народна Рупублика
    1918 Украинска държава, 1919г.Украинска ССР, 1991 НЕЗАВИСИМА УКРАИНСКА ДЪРЖАВА.
  • 18 ldfkgj

    4 0 Отговор
    Първо Украйна наистина е новосформирана (и малко измислена) държава. Украинци е политическо понятие. Относно Крим. Когато Крим е бил, Украна въобще не я е имало. Крим беше Автономна област и Парламент, Съд, Държавнми органи и т.н. Тези в Родопите на знаят на кои хора са деца, така че, не ги сравнявайте.
  • 19 стоян

    1 7 Отговор
    Няма страшно руснаците като поогладнеят още сами ще си го отстъпят този полуостров