Last news in Fakti

24 Ноември, 2017 12:50 4 841 11

В Саудитска Арабия: Деца сираци от България се търгуват като стоки

  • саудитска арабия-
  • роби-
  • деца-
  • амира бинт ейдейн бин нейеф-
  • ал-уалид бин талал

Саудитска принцеса разказа потресаваща история, свързана с деца от България в родината й

В Саудитска Арабия: Деца сираци от България се търгуват като стоки - 1
Снимки: Shutterstock

Саудитска принцеса разказа потресаваща история, свързана с деца сираци от България в родината й. Според нея те се търгуват като стокa и се използват за секс роби.

Освен български деца жертви има и от Румъния, Бангладеш, Шри Ланка, Филипините, Джибути, Сомалия и Нигерия. В интервю за френския в. Le Monde принцеса Амира Бинт Ейдейн бин Нейеф споделя, че робството в Саудитска Арабия е факт, но е държано в дълбока тайна и привилегировани са най-вече хора от кралската фамилия, пише британският Daily Mirror.

Принцеса Амира е бивша съпруга на саудитския принц Ал-Уалид бин Талал, който беше арестуван наскоро в рамките на антикорупционна акция.

В Саудитска Арабия: Деца сираци от България се търгуват като стоки

"Децата стават собственост на онези, които ги купуват. Те нямат право да си тръгнат сами без разрешение. Дори и азиатските прислужници, които идват да работят тук, често се превръщат в робини. Младите момичета са разделени на по-малки групи и експлоатирани за неморални действия", разкрива още принцесата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ---

    12 0 Отговор
    се използват са секс роби.
  • 3 впечатлен

    20 0 Отговор
    "Живот ли бе да го опишеш, живот ли бе да го разровиш! Разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова"! Смирненски е писал това преди десетки години, но то важи у нас и сега с пълна сила! Порочни кръгове във всяка една област от живота ни, засекретени, покровителствани, защото носят печалби, а за повечето от нас това е най-важно! За тях просто не се говори, ако все пак някой повдигне въпроса, няма никакъв резултат, скоро всичко потъва някъде и нещата не се променят. Знаем, че се търгува с изоставените деца, но просто сме вдигнали ръце. Продаваме ги на търг. Колкото повече някой даде за едно дете, толкова по-добре. Къде ще попадне не ни интересува! Затънахме прекалено много и продължаваме да затъваме! Къде са институциите, отговорни за тези деца?! Сигурно някъде броят спечелените от търговията пари! Ако някой си направи труда да прочете част от Библията, ще види, че грехът, извършен по отношение на сирак, е най-тежкият и непростим! Не и за нас. Ние ходим на църква ни лук яли, ни лук мирисали! Какви ли молби и благодарности отправяме към Господ?

    Коментиран от #7

  • 4 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    само да те питам сега плюсове ли си пишеш или минуси?че и аз се обърках!!!!смяххх!
  • 5 юрист

    20 1 Отговор
    Ясно е, че става въпрос за меринджеите и техните “специфични“ особености. Посочете ми която и да е била друга народност, живееща в България, която да има такива традиции, а? НЯМА такава! Синьозелените са единствените, които продават децата си и търгуват с душите и телата им. Може пък и да се открие връзка между жените с бурка, на които им се плаща да я носят, и които живеят в една част от столипиново, и децата, находящи се в СА- няма да се учудя, ако те са майките на изоставените деца....
  • 6 Пазарен Либерализатор

    3 5 Отговор
    Тежък фейк нюз.
  • 7 Ал Купоне

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "впечатлен":

    Вапцаров ве пич, на Вапцаров е това стихотворение !

    Коментиран от #9

  • 8 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    имах познат
    сигурен съм в написаното
    беше ибрикчия в истинския смисъл на думата
    имаше и филипинчета
    ужас изроди са големи
  • 9 КУПОНСКИ ВЕ АМА КОГА Е НАПИСАНО ТУЙ ОТ ВАПЦАРОВ

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ал Купоне":

    ВЕ ПИЧ, ЧОВЕКА СЕ ВЪЗМУЩАВА ОТ УЖАСЯВАЩИТЕ ФАКТИ НА БРУТАЛНАТА БУРЖОАЗНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, КЪДЕТО ПАРАТА Е ВЛАСТ, ПРАВО, МОРАЛ, ЦАРИЦА И ДОСТОЙНСТВО. ЗА БЕЗРАЗЛИЧИЕТО НА БОГАТИТЕ ОТ ПАРТИИТЕ НИ. ВСИЧКИ ПАРТИИ СА ОТ ЕДИН КЛАС - ЗАМОЖНИ А НАРОДО КЛАС ПАПЛАЧ. А ТИ ИЗМЕСТВАШ ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА ОНОВА КОЕТО ГО Е ТРОГНАЛО, ВЪЗМУТИЛО И ОТВРАТИЛО, ЗА БЕЗРАЗЛИЧИЕТО НА ЗАМОЖНИЯ КЪМ СИРОМАХА. НО СИРОМАХА СИ Е НАШ НЕ ЖИВОТНО.

    Коментиран от #10

  • 10 Кака Гинка

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "КУПОНСКИ ВЕ АМА КОГА Е НАПИСАНО ТУЙ ОТ ВАПЦАРОВ":

    Разбрахме от какво се възмущава човекът (впрочем,ние също),но по-добре да не си показва "ерОдицията",а да кара направо по темата...
  • 11 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Господин Анатоли Стайков , А / нашето правителство и прокоратура / информираха ли се ?