Last news in Fakti

25 Ноември, 2017 13:11 936 0

16 пострадали при паниката в Лондон (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • лондон-
  • метро
16 пострадали при паниката в Лондон (СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА

Най-малко 16 души са пострадалите в следствие на паническо бягство на пътници на лондонската метростанция Oxford Circus. Информацията дойде от службата за бърза помощ в британската столица. Един от пострадалите е с тежка травма на крака. Други осем са хоспитализирани.

Причина за хаоса в лондонското метро в петък вечерта (бел. ред. 24 ноември) най-вероятно е възникнал конфликт между двама мъже, които властите издирват.

16 пострадали при паниката в Лондон (СНИМКИ)

По време на спречкването са били чути звуци наподобяващи изстрели. Именно това е изплашило хората, които са започнали панически да бягат.

Българин, който е бил в магазин в близост до метростанцията, разказва пред Нова Телевизия, че продавачките са накарали клиентите да излязат от магазина на улицата, където е било „огромен хаос”. „Хората бягаха в различни посоки. Чух силен вик на жена. Хванах приятелката си и започнахме да бягаме. Смятахме, че има въоръжени мъже навън. Накрая влязохме в склад на магазин, който се намираше отзад. Заедно с нас имаше още много хора. Вътре прекарахме около 40 минути и една местна жена успя да се свърже с полицията. Униформените ни казаха за стрелба в метрото и ни заповядаха да не излизаме, докато те не дойдат на място. 40 минути по-късно те наистина дойдоха. Навън беше пълен ад. Всичко беше изпочупено. Хората са нахлували в магазините, за да се спасят”, разказва Илиян Найденов.

16 пострадали при паниката в Лондон (СНИМКИ)

16 пострадали при паниката в Лондон (СНИМКИ)

16 пострадали при паниката в Лондон (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА