26 Ноември, 2017 18:43 1 701 0

Спряха полети заради вулкан (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • бали-
  • вулкан-
  • полети-
  • евакуация
Спряха полети заради вулкан (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА

Над 2000 туристи са блокирани на остров Бали, а летището на съседния остров Ломбок е затворено. Причината е изригването за втори път в рамките на полови месец на вулкана Агунг.

Летището на Бали работи частично, но редица авиокомпании отмениха полетите си, а пристигащите самолети са пренасочени към летищата Джакарта, Сурабая и Бима. „Ако облакът се приближи още към летището, то ние веднага ще го закрием за полети”, каза представител на аеропорта в Бали.

Спряха полети заради вулкан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вътрешните полети се извършват, но редица международни са отклонени. Големите авиокомпании заявиха, че възобновяването на полетите може да се осъществи след като бъде направена оценка на ситуацията. Това ще стане в понеделник сутрин. Дотогава туристите на острова, които е трябвало да го напуснат, ще останат на летището и в съседни хотели.

Спряха полети заради вулкан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Облакът от пепел и дим, който се образува в резултат на изригването на вулкана в събота, е достигнал височина 3 км и е покрил с пепел селата, разположени в радиус от 7.5 км.

Най-малко 25 000 граждани са напуснали домовете си още при първите признаци за природното явление през септември.

Спряха полети заради вулкан (ВИДЕО+СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА