28 Ноември, 2017 06:45 1 630 2

Южна Корея обяви кога ще преговаря с КНДР

  • южна корея-
  • преговаря-
  • северна корея

Сеул иска трайно прекратяване на ракетните тестове

Властите в Южна Корея са готови за преговори с КНДР, ако страната продължи да се въздържа от ракетни тестове. Това обяви южнокорейският дипломат Йон Гил Сон, цитиран от РИА Новости.

„От 15-ти септември Северна Корея прекрати ракетните си изпитания. Ние обаче не знаем на какво се дължи това. Дали на технически причини или на натиска от страна на САЩ и Русия. В най-добрия случай това е един добър знак. Така ние ще можем да се занимаваме с преки преговори“, заяви Сон.

Все пак според него причината за прекратяването на тестовете са технически проблеми. Той все пак се надява да се стигне до преговори.

Русия и Китай вече на няколко пъти настояха КНДР да прекрати ракетните си тестове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостът

    1 0 Отговор
    Изгонете бай Тръмп и ще спре ракетните тестове.Колко пъти да ви го казва човека.Обсаден от американски кораби.Що за наглост.Ние ще те превземаме ти няма да се съпротивляваш.Кимчо показва че без бой няма се предаде.
  • 2 ооооо

    0 0 Отговор
    АЙДЕ ДУМКАЙТЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ И ДА СЕ СВЪРШВА ТОЯ СТРАХ У ХОРАТА В ЦЕЛИЯ СВЯТ.
    НА ЕДИН ЧЕКИДЖ.Я ЛИ ШЕ СЕ ДАДЕТЕ? А, СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ?
Новини по държави: