Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 12:50 2 127 7

Бойко Борисов води Симеон Сакскобургготски в Саудитска Арабия

  • саудитска арабия-
  • бойко борисов-
  • симеон сакскобургготски-
  • саудитска арабия

Целта на посещението е засилването на икономическото и търговско сътрудничество между двете страни

Премиерът Бойко Борисов днес е на официално посещение в Кралство Саудитска Арабия. Посещение на толкова високо равнище се осъществява за пръв път в историята на двустранните отношения между двете държави, посочва правителствената информационна служба.

Целта на посещението е засилването на икономическото и търговско сътрудничество между двете страни. Ще бъдат обсъдени въпроси в ключови сфери като сигурност, енергетика, търговия, транспорт и туризъм.

В Рияд българският министър-председател ще разговаря с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал Сауд. По-късно Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи Адел ал Джубейр и с министъра на енергетиката, индустрията и минералните ресурси Халид ал Фалих.

Почетен гост по време на посещението в Саудитска Арабия е Симеон Сакскобургготски. В официалната делегация са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министрите на земеделието Румен Порожанов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и на туризма Николина Ангелкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 2 Отговор
    Бойко да внимава със Симо измамата да не открадне нещо там да го изложи пред хората!
  • 2 Истината винаги боли

    15 1 Отговор
    Ще нацвъкат още 1000 джамии.За пари групата на 40 разбойника ще продаде и последното което не са успели да продадат.Бойко много обича този географски район,там са най тлъстите далавери,щом ги води царя ще пада голям келепир.....
  • 3 чичо

    1 6 Отговор
    Грешно сте разчели поканата! Н.В. Симеон Сакскобургготски води борисов със себе си при равните нему по сан!
  • 4 Решетки и виолончелисти

    1 7 Отговор
    Дипломация от световен ранг, която поколения червенотиквеници не можаха да постигнат, а се кланяха на съветския окупаторски ботуш, по -добре да траят.

    Коментиран от #5

  • 5 Тамбора и Тарамбука

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Решетки и виолончелисти":

    Преди всичките ни партийни гастарбайтери къде се бяха командировали за да изкарат нещо в зелено?.Дипломацията ни беше на ниво с всички арабски държави братя по болшевишката идея...
  • 6 Пеньо

    3 1 Отговор
    Защо бе тиквоцкой, та там няма гори за сечене! Може би родова среща?!?
  • 7 Продажна държава

    3 0 Отговор
    Първо пуснаха Ахмет Муса като условие за посещението. Със Саудитска Арабия ли ще въртим бизнес, когато това е държава която може само да иска от нас? Какво дирят там?