28 Ноември, 2017 18:00 1 004 3

ЕС е отворен за Западните Балкани

  • ес-
  • йоханес хан-
  • балкани

Йоханис Хан смята, че има все по-голяма готовност за разширяване

В ЕС има все по-голяма воля за разглеждането на евентуално членство на страните от Западните Балкани. Това заяви европейският комисар по разширяването Йоханис Хан, цитиран от "Вийнер цайтунг".

Към момента Албания, Македония, Черна гора и Сърбия са официални кандидати за членство, докато Босна и Косово търсят същия статут.

„Вече има по-голяма готовност от страна на страните – членки за разглеждането на евентуално разширяване на ЕС, в сравнение с периода от преди години. Мисля, че европейците осъзнаха, че мирът може да бъде постигнат на Балканите и че перспективите за присъединяване към ЕС са жизнено важни за това“, заяви Хан.

Той добави, че приемът на нови страни – членки в ЕС не е тежест, а обогатяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Adam

    3 4 Отговор
    г.зо на ЕС е отворен за шефовете им отвъд океана и за пришулци:)
  • 2 Бесен Язовец

    1 2 Отговор
    За мюсулмани отдавна са се отворили.
  • 3 Румяна Костова

    1 0 Отговор
    От ЕС разтягат локуми за обогатяване и други врели некипели.Чиновниците не поемат никакъв ангажимент в близко време за някакви по-съществени обещания.
Новини по държави: