29 Ноември, 2017 08:26 2 355 0

$1 милиард долара. Това се казва гаранция

  • саудитска арабия-
  • принц-
  • митеб бин абдулах

Високопоставен саудитски принц, задържан за корупция, бил освободен след "приемливо споразумение" 

$1 милиард долара. Това се казва гаранция - 1
Снимки: БТА/АР

Високопоставеният саудитски принц Митеб бин Абдулах, смятан навремето за главен претендент за трона, беше освободен от ареста след "приемливо споразумение", заплащайки на властите над един милиард долара. Това съобщи саудитски представител, участващ в кампанията срещу корупцията в кралството, предаде Reuters.

Митеб, който бе началник на елитната Национална гвардия, бе сред десетките членове на кралското семейство, министри и други бивши и настоящи висши чиновници, обхванати от мащабно разследване за корупция, предприето от престолонаследника принц Мохамед бин Салман.

Според източника не е известна сумата срещу която Митеб е бил пуснат на свобода, но се смята, че тя надхвърля "еквивалента на един милиард долара". "Ясно е, че споразумението включва признание в корупция", каза още източникът.

<p> милиард долара. Това се казва гаранция

Той добави, че още три лица, заподозрени в корупция, са се споразумели с властите и че прокуратурата е решила до освободи известен брой от задържаните и да предяви обвинения към най-малко петима от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА