Last news in Fakti

29 Ноември, 2017 17:40 4 267 32

Почина генералът, който изпи отрова в Хага

  • слободан праляк-
  • генерал-
  • хага

Слободан Праляк не прие присъдата си

Хърватският генерал Слободан Праляк е починал, след като изпи отрова по време на четенето на присъди в Международния трибунал в Хага, съобщи РИА Новости.

Праляк е бивш началник на щаба на Хърватския съвет за отбрана. Той беше осъден на 20 години затвор за военни престъпления.

„Праляк не е военнопрестъпник. С презрение отхвърлям присъдата ви", заяви генералът, който след това отпи от отровата.

Медици веднага са влезли в залата, за да му окажат първа помощ, но той е починал. В момента случая се разследва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссс

    12 62 Отговор
    Жалко,че не е сподели "коктейла"със другите военнопрестъпници!!! Самоубийството доказва по безспорен начин ВИНАТА ИМ!!!Убийци!!!

    Коментиран от #2, #13, #18, #31

  • 2 Абе Пенчо...ти май..май...

    63 9 Отговор

    До коментар #1 от "Сссс":

    Да си чул нещо за гордост и чест на мундира???...Явно си чул само ритъма на Прайда...

    Коментиран от #8

  • 3 Бесен Язовец

    65 9 Отговор
    Мъжка постъпка, не на всеки му стиска да направи това на мишлетата им се живее дълго!
  • 4 Сссс

    20 28 Отговор
    Не е могъл да понесе факта,че на стари години ще му се наложи да бъде лизач! Смъртта е най-хубавото нещо,което му се е случило!Дай Боже да има и последователи.

    Коментиран от #6

  • 5 Диди

    10 62 Отговор
    Изпи отровата пред всички,да беше си я изпил по рано,без да го види някои.Той много добре е знаел,че няма да бъде помилван,И Е РЕШИЛ ДА НАПРАВИ ШОУ.ТОВА НЕ Е ГОРДОСТ.
  • 6 везна

    55 8 Отговор

    До коментар #4 от "Сссс":

    Ако е чувствал вина, както се опитваш да внушиш отдавна да е приключил със себе си ! Това е шамар на този съд, който гледа едностранчиво, защото войнаната, като монетата има две страни. Защо никой не съди твоите верски братя мюсюлманите ???? Мислиш, че те не са извършвали зверства, убийства, изнасилвания и т.н. !? Като, ще съдят да съдят и двете страни. Затова протестират тези подсъдими и викат "майната му на тоя съд" !
    Справедливост трябвад да има и за двете страни, а не само към която са се прицелили толерастите !
  • 7 Сссс

    8 33 Отговор
    Сребреница е ясен знак за това,кой е бил варварина-убиец!Самозащита не е престъпление!

    Коментиран от #9

  • 8 Патриот

    52 9 Отговор

    До коментар #2 от "Абе Пенчо...ти май..май...":

    Еврогейските п...рсти дори и си нямат на хабер за кво иде реч.
    Няма какво да им се обяснява. Този съд е антиславянски и крайно необективен.
    Днес мюсюлманите каквото и да правят са винаги прави. Защо тозо човек е виновен, а османското робство е наречено "присъствие"?
    Гнусно европейски лицемерие!!!

    Коментиран от #11

  • 9 Зорлем

    21 5 Отговор

    До коментар #7 от "Сссс":

    Защото ти си бил тогава там в Сребреница и знаеш кой, какво, защо и как, нали?

    Коментиран от #10

  • 10 Сссс

    6 41 Отговор

    До коментар #9 от "Зорлем":

    Излишно се напъвате да ги оневините!!!Света сведе глава пред жертвите,а "вие"бълХарите още лаете...

    Коментиран от #14, #23, #26

  • 11 Бесен Язовец

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "Патриот":

    Мазнат им се на Запад щото пе..са и ле...ката деца не правят и извратенията е издигната в култ а араберите са им пазар и донори на развалени гени ама те и на това са доволни стига да има кой да бачка и да купува после а БГ.е едва 7.3 мил.а платежоспособни са не повече от 300 000 капка в морето на капитала за туй нещата седят така
  • 12 no name no face no number

    22 3 Отговор
    Новите поколения и чест OMG. Та те единствено от кинти се интересуват. Това морал и чест за тях са табу. Така е нови ценности.
  • 13 Кръстонтосец

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сссс":

    А ОНЕЗИ СКАПАНИ АЛАХАБАРИ КОИТО СИ КРИЯТ ЛИЦАТА ЗАД МАСКИ ВИНАГИ КАКВИ СА ?????????????
  • 14 гнидо нещастна

    23 7 Отговор

    До коментар #10 от "Сссс":

    Ей заради такива изказвания и провокации, като твоето са почнали там нещата нали сесещаш !!!??

    Коментиран от #16

  • 15 БУМ БАМ

    0 11 Отговор
    А ВИИ СТЕ ЛИЗАЧ В МОМЕНТА И ЯВНО ДО КРАЯ НА ЖАЛКОТО ВИ СЪЩЕСТВУВАНЕ.
  • 16 RIDIK

    3 17 Отговор

    До коментар #14 от "гнидо нещастна":

    Патриот, като чуя за славянска солидарност се изприщвам. Ние българите не сме славяни. показа го световния ДНК скриниг. Имаме лек примес. Тия дето се правят най на славяни - руснаците пък изобщо не са. И си го знаят. За това думата "варяг" в Русия е мръсна. Иска им се да са майка закрилница на всички славяни, на всички православни, на всички източно европейци, на всички ..... за да си ги доят като преди. Няма да стане. Не и този път. С Украина и Беларус славяните окстанаха от вън. Така, че кротко с племенната принадлежност.

    Коментиран от #17, #21

  • 17 падналия ангел

    17 3 Отговор

    До коментар #16 от "RIDIK":

    Те затова руснаците имат ракетен крайцер с името Варяг, защото е мръсно име! А за славяните дали са линвистична или етническа група и за ДНК анализите, явно интелектуално още не си дорасъл за спор.
  • 18 Гост

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сссс":

    Ти малък паляк, знаеш ли какво е чест, достойнство? Това е човек който и в последния си миг от живота е показал безпримерна храброст като не е позволил да се гаврят с честта му като го клеветят и омерзяват! В този акт аз откривам недвусмисленото доказателство на един доблестен мъж за невинноста му!

    Коментиран от #25

  • 19 Бачи Дидо

    21 3 Отговор
    Само да питам нещо.
    Някой бил ли е в армия ?
    И някой бил ли е при военни действия да не изпълнява заповеди?
    Знаете ли какво се случва с такива който не изпълняват заповедите при такова положение ?
    Почти същото само , че двайсетина години и малко повече по рано от сега каквото се случва в Хага....
    Не го оневинявам изобщо , но се замислете , че и той е бил застъпен да изпълнява на някои олигофрен заповедите ....
    И сега ако турците от Кърджали се надигнат да си правят държава и президента разпореди да иде някой генерал от нашите и да "оправи нещата" със всички възможни средства.... И после кой виновен и след 20г. този същия генерал искат да го съдят в Хага .... Вие какво ще кажете умници ?
  • 20 RIDIK

    1 8 Отговор
    Изпаднал Ангеле, изкуството на спора се е изучавало още в древна Гърция. Могло е да се научиш да спориш и без да притежаваш кой знае какъв интелект. Колкото до флагмана на Тихоокеанския флот - ракетния крайцер Варяг, трябва да знаеш, че е построен през 1980 г. познай къде. Построен е в Украина и се е наричал "Червона Украина". След разпадането на Империята някак си неудобно е да оставят това име. И тогава се сещат за един руски, броненосен крайцер, построен в 1898 г, в САЩ и наречен "Варяг". Същия, руснаците си потопяват чрез отваряне на кингстоните поради големи повреди нанесени му в сражение с Японския флот. Японците го вадят си го ползват дълги години. Когато решават да го бракуват, руснаците си го откупуват и се опитват на буксир да си го приберат , но той потъва отново този път окончателно. Като военен кораб потопен в битка Варяг се води кораб -герой и името му може да се прехвърли, но само на военен кораб от същия или по-висок клас. Това и правят. Колкото до това какво е мръсна дума в Русия, не спори с човек, който е прекарал последните пет години там и то не като турист. Ето ти и едно инфо от наш, проруски сайт
    "... Викингите, наричани също нормани, варяги, народността рус, са етнически различни, варварски племена и народи, обитаващи през ранното Средновековие бреговете на Скандинавия..."

    Коментиран от #22

  • 21 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "RIDIK":

    Тоя днк срининг къде е направен сащ ,англия или германия?В повечето случаи се извършват в някой американски университет.Не е възможно да има по велики от тях.
  • 22 падналия ангел

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "RIDIK":

    В руския морски флот е имало три кораба с името Варяг, първия е построен през 1861, втория през 1901-този е строен във Филаделфия. Тогава на картата на света ея е нямала Украйна. Последното ДНК проучване по нашите земи е направено по поръчка и финансирано от един италиански университет и резултатите са, че съвременните българи са преобладаващо от средиземноморската халкогрупа, но това не означава абсолютно нищо, докато не ми изкараш ДНК на някой български цар и то от ПБЦ. Не ми давай проруски сайтове, не ги чета. Съвременните руски учени си признават държавнотворческата роля на варягите за създаването на страната им, с някои изключения залитащи към т.н. народ рус.
  • 23 Зорлем

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Сссс":

    Светът изпадна в захлас и пред Деспасито, но това не прави песента велика, така че довода за масовката можеш да си го пъхнеш където и както счетеш за подходящо.
  • 24 RIDIK

    0 4 Отговор
    "....Според "Автозомен атлас на генетичните смешения" публикуван през 2014 г. установените по-значими генетични примеси у българите са от посочените по-долу региони, като присъстват сред българското население в указаните проценти:

    от Източното средиземноморие: Гърция - 15%, Кипър - 13%, Сицилия -4%, Сардиния - 2%, Сирия - 6%, Йордания - 4%, и Ливан - 1% или общо около 45%;

    от Прибалтийския регион: Литва – 23%, Полша – 19% и Финландия - 3%, или общо около 45%;

    от Кавказкия регион и Иранското плато: Грузия - 3%, Иран - 2% и Пакистан - 1% или общо около 6%;

    от Северна Африка и Арабския полуостров - около 2 %;

    от Източна Азия: 2%.

    Останалите 2 % от генетичните примеси у днешните българи се срещат в минимални количества от под 0,5% и са най-разпространени в няколко области пръснати в обширна географска зона като Шотландия, Пиринеите, Индустан, Африканския рог и др. Голямо значение за това привидно хаотично разпределине се отдава и на наличието на "убежище" на територията на днешна България при последния ледников период. Така групираните резултати натежават основно на източносредиземноморска и след това на прибалтийска връзка на генетичния материал, наличен у съвременното българското население с някои кавказки и ирански примеси..."
  • 25 Сссс

    2 8 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    С бълХари като теб немога да се сравнявам...Чест ако бягане от правосъдието е "чест",но явно това е генетично заложено.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Сссс

    2 11 Отговор

    До коментар #26 от "Шпек Салам Народен":

    Съжалявам ако с думата бълХар сте разбрали бълГар или нещо от сорта...бълХар е съвсем друго нещо.БълГария е моята родина!
  • 28 Хасан

    1 15 Отговор
    Значи него не го съдят заради това че е воювал или изпълнявал заповеди ,а заради това че е правел етническа чистка ,геноцид срещу цивилните мюсюлманите...Той е наредил да се взриви защитения от Юнеско паметник на културата ..моста на Мостар...

    Коментиран от #30

  • 29 Бачи Дидо

    0 1 Отговор
    Хасанеееееее ти до кой клас си учил бре приятелю ?
    Я иди и попето малко в гугакето за какво го съдят 7 какъв е бил точния проблем при разцепването на бивша Югославия и пак ела да напишеш някой коментар.... То това да не ти е Косовската разправия 98г.
  • 30 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Мохамед, а сега няма ли геноцид над българите?
    Циганите постоянно безчистват - грабят, убиват. Осъдени са еденици.
    Хора от турски, залагали бомби във вагони с майки и деца, хотелит са борци за свобода, никой не закча турските заводи, в които заплащането на българи и турци е различнои то не е в полза на българите естествено. Същото е и в турските транспортни фирми.
    Блгарина се превърна в безправен роб в собствената си държава за сметка на турци и цигани, но това не е геноцид. Така ли?
    В кя друга държава има новини на майчин език?
    В Турция има ли новини на български език?
    Циганин или турчин малко да го ощетиш и веднага скачат организации, че е дискриминиран, защото е (някой от посочените). Българина обаче - работи без пари, без отпуски, с по-ниско заплащане от другите етноси в някой фирми и никой нищо не казва.
    Къде е съдът в Хага за българсикте политици?
    Няма го. Няма и да го има докато нашите продават родината си и измъчват народа заради чужди интереси.
  • 31 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сссс":

    ТЕЗИ КОСОВСКИТЕ НАРКОТРАФИКАНТИ И ТЪРГОВЦИ НА ОРГАНИ ЛИ ИМАШ В ПРЕДВИД
  • 32 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ИСТИНСКИ МЪЖ РЕСПЕКТ
Новини по държави: