29 Ноември, 2017 21:00 2 644 11

Кадиров замесен в опит за преврат в Черна гора

  • рамзан кадиров-
  • преврат-
  • черна гора

Лидерът на Чечня е обвинен в раздаване на подкупи

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е бил замесен в опит за преврат в Черна гора, съобщи The Telegraph.

Името на Кадиров фигурира в обвинителния акт. Двама проруски депутати са подсъдими по обвинения, че са участвали в заговор за убийството на черногорския премиер Мило Джуканович. Смята се, че те са изпратили писмо до руското външно министерство преди изборите през миналата година.

Събрани са данни, според които Кадиров не е пряк участник в заговора. Смята се обаче, че той е агитирал отделни групи в страната и е изпращал пари за подкупи и рушвети.

По време на изборите в Черна гора бяха задържани 20 сърби, за които се смята, че са планирали нападения срещу правителствени институции, полицията и високопоставени чиновници.

Премиерът Джуканович обяви, че има опити за външна намеса в страната. Русия отхвърли обвиненията за участие в опита за преврат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българофил русофоб

    15 19 Отговор
    Булонката на путин. Не съм учуден. :)
  • 2 Диди

    12 15 Отговор
    Тоя убиец каза,че искал да напусне поста си....но го казва само с цел,Кремъл да го убеди да остане,и по този начин тоя си получава подкрепата и сигурността от Путин.Тоя няма право да живее,отнел е животът на много хора.

    Коментиран от #3

  • 3 Чаушеску

    12 10 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Те тоя ще ви оправи всички пеперудове и пеперудки.
  • 4 ПОЛ

    7 4 Отговор
    Смешен плач!
  • 5 Kcaniba

    12 12 Отговор
    Пипитата от козяк и соросидни болонски бУлонки са на памперси тонайт!!
  • 6 стоян георгиев

    8 4 Отговор
    опита ама номера не мина и черна гора е в нато и скоро и в ес.
  • 7 Румяна Костова

    1 5 Отговор
    ,,Смята се,че Кадиров не е пряк участник,но е участвал в агитация и е пращал пари,,Добро утро с поредната смешка.Някои смятат и че земята е плоска!Когато жена от администрацията на Обама агитираше на Майдан в Украйна за сваляне на законния президент и раздаваше бисквити -това е нормално..Според световните водещи медии.

    Коментиран от #10

  • 8 Румяна Костова

    0 4 Отговор
    За да бъде този Черногорски държавник запален поклонник на НАТО струва пари.Не е тайна,че ще има руски интереси за смяната му.Смешни са журналистическите напъни със,,Смята се....,,Малките държавици са полигон,на който зад кулисите Великите държави си правят своите игрички.Кого учудва това?Но защо се шуми и осветлява винаги само едната страна?Ето това е въпрос.
  • 9 СПЕЦНАЗ

    3 2 Отговор
    Поредната изсмукана от пръстите статия, инаписана просто да се пълни с нещо сайтчето. Ако Рамзан Кадиров беше замесен, то сега нямашу да говорите за ОПИТ за преврат, щяхме да говорим за ИЗВЪРШЕН преврат. Стига всичко преписвахте на Путин и Рамзан. Русия извън своята изконна територия не се бърка, това правят само САЩ. Точно САЩ , Израел и чичо ви Сорос са по спретването на превратчета и унищожяването на държави. САЩ и НАТО са най- голения военен агресор в историята на света.

    Коментиран от #11

  • 10 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    Забрави да споменеш и как същата госпожа посочи следващият победител на местните избори.
    Това обаче е нормално и демократично. Няма спор. Жена с гражданство на страна на отстояние неколко хиляди километра да определя кой да управлява в тая държава.
    Нормално бе и Меркел да прати лидера за опозицията в ареста преди изборите. Това е демократично. Само в Русия това е потъпкване на опозицията и диктатура.
  • 11 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "СПЕЦНАЗ":

    Браво ,плащат ли ти ? Или си измит мозък по рождение?