Last news in Fakti

3 Декември, 2017 00:02 1 864 4

Психолози: Няма любов от пръв поглед

  • любов-
  • от пръв поглед
Психолози: Няма любов от пръв поглед - 1
Снимки: Shutterstock

Психолози от холандския университет в Грьонинген се усъмниха в съществуването на любовта от пръв поглед, след като проведоха експерименти с 396 студенти, съобщава сайтът Life.

Доброволците следвали в Германия и Холандия, като 60 на сто от тях били жени. Те трябвало да отговорят на въпроси дали си имат партньор в живота, след което им били показани снимки на непознати. Участниците в експеримента след това разказвали какви чувства са породили у тях фотографиите - от страст и привързаност до дълбока емпатия.

След това били проведени сеанси с бързи срещи, при които двойките били заедно 90 и 20 минути. В края на общуването, те трябвало да разкажат дали се е променило отношението им към партньора.

При 32 участници били забелязани признаци на "любов от пръв поглед". При бързите срещи споменатата емоция не била взаимна.

Експериментът показал, че любовта от пръв поглед нямала нищо общо с истинската любов. Според психолозите чувството, което изпитали участниците в експеримента, било обикновено физическо привличане, съпроводено с остър "прилив на страст". При това то не оказвало дългосрочно влияние върху емоционалното състояние на студентите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снорпион29

    15 0 Отговор
    Любов може и да няма обаче има жени които като ги видиш за първи път така може да те развълнува че после 2-3 дни мозъка ти да е ангажиран с мисли по-з...ка и.
  • 2 Шехерезада

    4 2 Отговор
    Когато Шиши срещна Боко ....
  • 3 Asd

    2 3 Отговор
    Ти пък ще кажиш... Откога стана спец по тия неща ...???
  • 4 Митю патлака

    3 0 Отговор
    Когато писалката говори всички крещят
Новини по държави: