Last news in Fakti

1 Декември, 2017 08:26 8 701 32

Eвропарламентът уби дюнера!

  • уби-
  • дюнер-
  • европейски парламент

Фосфатът е необходим, защото задържа водата в месото и то остава крехко и сочно

Дюнерите може да изчезнат от страните от ЕС до края на 2018 година, ако остане в сила прието решение на Еврокомисията да забрани съдържанието на фосфат в суровото замразено месо, разкрива в. „24 часа”.

Фосфатът е необходим, защото задържа водата в месото и то остава крехко и сочно дори и след като е било замразено. Без него при печене месото ще се разпада. Съставката се слага не само в замразено месо, а и в сладкиши, кока-кола, различни салами.

Всъщност до проблем с дюнера вчера се стигна, след като комисията по здравните въпроси в Европарламента реши да поправи стар пропуск. Фосфатът е разрешен в различни хранителни продукти, като се контролира само горната граница. При описването на продуктите, в които е допустимо да има фосфат обаче, в комисията са забравили да упоменат и суровото замразено месо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дуло

    71 15 Отговор
    такива неща не ям...не ми пука, да го забранят заедно с МАКдон.боклуци

    Коментиран от #4

  • 2 ПКК

    70 3 Отговор
    А, КОКА КОЛАТА И НЕ Я ЛИ ЩЕ Я ЗАБРАНЯТ

    Коментиран от #27

  • 3 ha ha ha

    39 4 Отговор
    Хората говорят за фосфата в месото, а някой за дюнерите си мисли :D
  • 4 Азис

    31 47 Отговор

    До коментар #1 от "дуло":

    Те нормалните хора не могат и да си помислят да сложат такова нещо в устата си. Това е храната на чалгарите, таксиметровите шофьори и студентите от селата!
  • 5 гост

    41 17 Отговор
    А инак месото за хамбургери на веригите за бързо хранене може да ги обливат с амоняк, за да спират гниещите процеси и да остава "годно" месото с дни, така ли? А дюнерът, който е най-здравословната бърза храна, бил вреден.
  • 6 Хасан

    36 17 Отговор
    Ами оборота на дюнерджийниците мина Макдоналдс и другите вериги за бързо хранене...от дюнерджийници печелят много хора а от веригите печелят една шепа ..продуктите на веригите са пълни с добавки а дюнерджиите само месо и питка

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Анонимен

    44 13 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Освен съмнително месо и клисава питка, да не пропускаме, че дюнерите съдържат мръсотиите от немитите ръце и непраните дрехи на дюнерджиите.

    Коментиран от #19

  • 8 гост

    7 6 Отговор
    Конспирация!!!
  • 9 един там

    27 1 Отговор
    То птичето месо по принцип е най-вредно. Натъпкано е с хормони и антибиотици, за да може пилето да е готово за клане на 30-40 дни. След това, като ви го обработят допълнително за дюнерите и можете да сте спокойни, че цялата Менделеева таблица е в стомаха ви. По принцип обичам дюнерите, но с телешко или агнешко месо. В БГ не зная дали продават такива, но в др,ги държави ги има. По-скъпи са, но си заслужават, особено, ако са направени както трябва. А най-много обичам гирос. Първоизточникат на дюнерите е гироса.
  • 10 Кожената фабрика ряпата и яденето

    6 9 Отговор
    Месото в дюнерите е 50% КОЖА! Да не си мислите, че ви пекат филета? Дъвчете кожа с подправки и тук-таме някое парче мускул. Затова ви наливат сосове, люто, лук и т.н.
    Направете си експеримент - отворете питката и на електронна везна, сложете кожата и онова, което мислите, че е месо от мускул, ще останете дооооста озадачени...
  • 11 onq s konq

    11 5 Отговор
    Ми ако ги прават бес месо тогава проблем нема да има!Толко ли е сложно да го измислат!

    Коментиран от #21

  • 12 Глос

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Ти със заплатата от тУРция и МИТ по колко дюнера налапваш?
  • 13 stefko 88

    14 7 Отговор
    Даааааа супер! Да си носят циганската кухня в Анадола
  • 14 The TRAPPER

    15 0 Отговор
    Браво , Хайде сега Макдоналдс да си ходи. А с цигарите , алкохола и строшените брички които задимяват пътищата и им дишаме пушляците какво ще стане >?
  • 15 Тре

    22 0 Отговор
    Това с дюнерджийте е като вица - един минал покрай една баничарница и видял баничаря да точи корите с ОНАЯ си работа.. човека се опулил и все пак попитал - А бе човече, ти нямаш ли точилка? Баничаря казал - Аз точилка имам, ама сирене нямам! ............. тази сутрин го чух по дарик това.. та , така де
  • 16 Дедо

    24 0 Отговор
    По тъп от европарламента е само българският парламент!

    Коментиран от #22

  • 17 Марио

    12 2 Отговор
    Никой не може да ми каже и да ми забрани какво да ям.
    Много хора ги ядат и не можете да ги забраните.
  • 18 Сталин

    11 7 Отговор
    Яжте баничка със сирене по добре е.
  • 19 Един Гост

    17 2 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Това е само в България. А статията се води в Цяла Европа.
    Нито в Гърция е така; нито в Австрия; нито в Турция.
    Да не говорим, че в Европа в дюнерите не слагат(и не предлагат) пържени картофи. Както е в България. Питка; месо; домати; краставици; зеле; лук; люто; чеснов сос.
    И е прав №5, че това е най-полезната храна от Fast Food-а.
    №6 също е прав, че са голяма конкуренция на МакДоналдс и други подобни.
    И в Европа и в България винаги са опашки пред дюнерджийниците и се спукват от работа.

    Коментиран от #20

  • 20 Илиева

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Един Гост":

    Всъщност в Италия се предлагат дюнери с пържени картофи, не е само в България. За другите държави не знам :)
  • 21 111

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Щоо, ти на това месо ли му викаш? Прани гащи. Нещо, расло с химия, после обарботено с химия, надуто с химия и за капак химия за да е сочно. То вече пилето като го сложиш под вряла вода да го изплакнеш и е готово за консумация - от химия. Аре да бегат, кво са ревнали, просто ще използват прясно месо, така както е в оригинала...Ама то в статията е засегнато откъде идва проблема...Германия - най-големият производител на такова месо.
  • 22 gnida

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дедо":

    Браво , ще го запомня ! Но ще добавя , че и двата работят в нечий интерес !
  • 23 Телевизора на Елвис

    7 4 Отговор
    Проблема е, че повечето селяни ядат дюнера с пилешко, за да спестят лев-два. Отделно от това маат картофи и напръцкват дюнера с майонеза от шишенце от най-евтините, дето е като някаква строителна смес и на цвят и на вкус, ама се "маа" отгоре така да има, щото майонезата е на тезгяха и е без пари. Масово се кефят след като са се опрасили с дюнера да дишат тежко, да се уригат и да се вика "оооох, как се наядох..." А и забравих, ръси се и люто на умиране. После затова всички са дебели, пъпчиви, пърдят и други разни приятни ефекти ги застигат. Ако, ако....


    Дюнера се яде с телешко и на майстора му казваш да не ти слага картофи и си ти. Ядеш лек хляб щото питката е без мая и мазнотии с телешко и зеленчуци. Къде му е толкова вредното е на тоя вариант а?
  • 24 копеле

    4 0 Отговор
    Най добро е гирос но направено в Гърция, като дюнера но със свинско месо накълцано или свинско шишче
  • 25 pdoynov81

    2 0 Отговор
    Уф, без фосфат щяло месото да се разпада. Моите козички на село бяха 32% фосфат и светеха в тъмното, да знаете! :D :D :D
  • 26 г-н Хокинг

    1 3 Отговор
    Здравейте !
    С това решение ще дойде края на хората, който са вложили милиони. Аладин в България най-силно ще го отнесе за съжеление, колето се върти и това едвали се харесва на хората!
  • 27 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПКК":

    Само Кока-кола да не забранят!
    С какво ще мием кенефите тогава?
    https://www.youtube.com/watch?v=s0yUAiscd1w

    А това кой яде дюнери е ебахти комплексарското изказване. На мен са ми вкусни. Какво лошо има? Хубавата храна и музика нямат граници
  • 28 име

    1 0 Отговор
    така си отива и "дюнер" дипломацията на бойко.
  • 29 Хасан

    3 0 Отговор
    В Европа шкембе чорба също е забранена...
  • 30 Кака Гинка

    2 0 Отговор
    Все си мислех,че европарламента има по-важна работа,пък и отде да знам,че дюнерите били живи?! Явно са ги умъртвили хуманно...
  • 31 stukar

    1 2 Отговор
    По тъп от българина няма- те му казват, че ще забранят използването на вредни за здравето фосфати, а той тъпунгерски се води по заглавието, че лошия, тъп, еврогейски парламент ще му отнеме още една част от западналото ориенталско самочувствие, в полза да още по- лошите корпорации... Прекрасния факт, че Евро-парламента търси начин да принуди търговците да слагат НЕЗАМРАЗЕНО и малко по- вредно месо, отива в клекалото- любимата тоалетна на българина- анархист!
  • 32 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    въй бойко каза че нас дюнерите ни пазят от атентати
Новини по държави: