1 Декември, 2017 19:37 3 269 9

Бивш съветник на Тръмп в съда: Излъгах ФБР за Русия (СНИМКИ)

  • майкъл флин-
  • сергей кисляк-
  • сащ-
  • русия-
  • избори-
  • доналд тръмп

Майкъл Флин стана най-високопоставената фигура, подведена под отговорност заради контакти с Москва

Бивш съветник на Тръмп в съда: Излъгах ФБР за Русия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин се призна за виновен, че е давал лъжливи показания пред ФБР във връзка с разследването на предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ през ноември, предадe CNN.

Пред федерален съд във Вашингтон Флин каза, че е излъгал следователите през януари за разговора си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк на 29 декември, в който той помолил руските власти да не предприемат ответни мерки в отговор на новите санкции на Вашингтон, обявени от президента Барак Обама в края на мандата му.

Тогава Флин, който бе част от преходния екип на бъдещия президент Тръмп, отрече да е искал това от посланика.

В нарочно подготвено изявление от адвокатската къща, която го защитава, Флин казва, че се е съгласил да сътрудничи изцяло на специалния прокурор, разследващ предполагаемата руска намеса в американските избори, и е взел това решение, защото то отговаря "по най-добър начин на интересите на моето семейство и на страната".

Бивш съветник на Тръмп в съда: Излъгах ФБР за Русия (СНИМКИ)

По време на изслушването съдия Рудолф Контрерас каза, че правителството ще реши доколко ефективно той сътрудничи на разследването, ръководено от специалния прокурор Робърт Мълър, като част от постигнатото споразумение.

Това е първото признание на един от четиримата бивши съветници на президента Доналд Тръмп, обвинени досега в разследването на Мълър. Флин е разследван по редица подозрения, включително за лобиране в полза на Турция, но фактът, че е обвинен само по едно от тях - за фалшиви показания, предполага, че той наистина сътрудничи на разследването в замяна на снизхождение от съда при определяне на наказанието.

Бивш съветник на Тръмп в съда: Излъгах ФБР за Русия (СНИМКИ)

Бивш съветник на Тръмп в съда: Излъгах ФБР за Русия (СНИМКИ)

Адвокатът на Белия дом Тай Коб каза, че днешното признание на Флин в съда по никакъв начин не замесва когото и да било от екипа на Тръмп. Белият дом също така побърза да омаловажи ролята, която е имал Флин. Според Коб именно заради подобни неверни показания пред официални лица от Белия дом той е бил уволнен от президентския екип през февруари.

За даване на лъжливи показания пред ФБР Флин може да получи присъда до 5 години затвор, твърдят медиите зад Океана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям прос

    6 3 Отговор
    И сега какво се дава за лъжесвидетелстване
  • 2 СССРБарета

    30 12 Отговор
    Че всички кравари са лъжливи и ЛУКАВИ и лицемерни го знаят и в детцките градини и яслите!!! Това е продукцията на тоталитарния режим във Вашингтон!!!
  • 3 111

    12 24 Отговор
    СССРПодлога по ще ти отива. Смени си името.

    Коментиран от #4

  • 4 ПЯС

    17 7 Отговор

    До коментар #3 от "111":

    А на теб ФАЩ Подлога ще ти отива още по добре. Ти си смени си името.
  • 5 Иван

    5 13 Отговор
    И сега Путин и Тръмп нямат полезен ход.Единственият начин за отклоняване на вниманието е война -или на Корейския полуостров или Украйна.Тия двамата колкото по бързо ги махнат толкова по добре.
  • 6 стоян георгиев

    6 13 Отговор
    дааа почнаха да падат маските.сега да видим ще имаме ли първи американски президент в затвора или ще стигнем само до зетчето.само не знам що путинофилите не излязат пак като матросов да защитават с голи гърди тръмп !!!!много семлпо другиариииии!даваите че само с един два поста няма как да разводните темата.сега е момента да попитате що в сащ бият негрите или да обясните че американците са хора на сорос и родшилд и лъжат за всичко.
  • 7 Граф Дракула

    8 0 Отговор
    Не се напрягайте за глупости!!! ПРЪМП заплаши моето приятелче КИМЧО и до 2-3 месеца ПРЪМП го давам за ''уволнение''... може да се басираме на по 5 лева, ако иска някой...
  • 8 жйжйзжйцщйцщйцщъцщъщъ

    1 2 Отговор
    ДО ЛЯТОТО НА 2018 ....ИМПИЙЧМЪНТ НА ТРЪМП ОТ ДЕМОКРАТИТЕ. ...+ МАККЕЙН + ОЩЕ НЯКОЛКО ЕВРЕЙЧЕТА .....РЕПУБЛИКАНЦИ. ...ИДВАНЕ НА ВЛАСТ НА ДЕМОКРАТИТЕ НА РОДА КЛИНТЪН...........И. .......ПОБЕДА НА ШАХМАТИСТА. ........ПУТИН. ....БАБА КЛИНТЪНИЦА ...Е ЧОВЕКА НА ПУТИН. .....ТЯ Е ВЗИМАЛА ....ВЗЯТКИТЕ. ...ОТ МИЛИОНИ РУБЛИ. ....А НЕ ТРЪМП. ....ХА ХА ХА. ....
  • 9 Барчо

    2 1 Отговор
    Много интересно тълкуване на престъпленията. Този човек не е някой дришльо от низините. Този човек е от екипа на президента на УСАта и от неговите действия зависят много глобални неща и решения. Лъжите и действията на такива хора водят до много фатални последици. А и забележете, че това не е единственото му прегрешение. Кой знае още колко кафяви купчинки е оставил зад себе си. И вижте колко може да получи!!!! ДО 5 г. Това значи че може да получи и една, ако ли не и някаква условна. Всеки друг следващ няма да му пука дали лъжи или казва истината. Дори е възможно да казва това, което се очаква от него за постигане на някаква политика, да речем срещу Русия или друга страна. Ето че той е твърдял, че е говорил едно с руския посланик, а после твърди че не е имало такова нещо. И как точно трябва да се вярва на краварските държавници???? От тук нататък не може да се има и вяра на каквито и да са комисии, феберета, цереута и т.н. Измамници ниедни!!!!???