Last news in Fakti

2 Декември, 2017 18:46 2 311 0

Потвърдено! Турски президент в Гърция за първи път от 1952 г.

  • турция-
  • гърция-
  • реджеп ердоган-
  • визита-
  • президент-
  • посещение

Ердоган отива в Гърция на 7-8 декември

Потвърдено! Турски президент в Гърция за първи път от 1952 г. - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган ще посети Гърция на 7-8 декември, потвърдиха от турското президентство, съобщи „Дейли Сабах“.

Държавният глава ще посети Гърция по покана на гръцкия си колега Прокопис Павлопулос. Това ще е първата визита на турски президент в страната от 1952 година насам. Говорителят на Ердоган Ибрахим Калън заяви, че посещението на турския лидер в съседна Гърция ще допринесе за подобряването на двустранните отношения между Анкара и Атина.

През последните месеци имаше напрежение между двете страни. Една от причините бе отказът на гръцкия съд да екстрадира турски военни обратно в родината им. Те бяха обвинени от Анкара, че са участвали в опита за военен преврат в страната през миналата година.

След опита за военен метеж турските служби предприеха масови чистки на всички нива в държавата и бяха разкритикувани от Европейския съюз, че арестуват другомислещите, противопоставящи се на управлението на Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: