Last news in Fakti

3 Декември, 2017 13:35 1 993 0

Няма надежда за изчезналата подводница

  • подводница-
  • аржентина-
  • изчезнала-
  • сонарни-
  • изображения-
  • сан хуан-
  • надежда

Подводницата изчезна в средата на месец ноември

Няма надежда за изчезналата подводница - 1
Снимка: БТА/ AP

Неясното сонарно изображение на обект в дълбините на южния Атлантически океан е потънал риболовен кораб, а не изчезналата аржентинска военна подводница.

Това обяви говорител на военноморските сили на Аржентина, с което сложи край на надеждите, че е открита машината, съобщи „Асошиейтед прес“.

Спасителните екипи изпратиха дистанционно управляван потопяем апарат да огледа един 60-метров обект, локализиран на дълбочина 477 метра под морската повърхност. Подводницата „Сан Хуан“ е с приблизително същата дължина (66 метра), а сонарната фотография се оказа неясна.

Затова руският потопяем апарат трябваше са провери „визуално“ дали това е подводницата. Говорителят на аржентинския флот Енрике Балби изрази съжаление, че у роднините на изчезналите моряци и обществото са възникнали неоправдани очаквания.

„Сан Хуан“ изчезна на 15 ноември с 44 души екипаж. Редица страни се включиха в издирвателната мисия, но резултатът е нулев. Вече няма надежда и за членовете на екипажа да са живи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: