Last news in Fakti

3 Декември, 2017 18:50 1 029 5

Хиляди израелци протестираха срещу Нетаняху и корупцията

  • израел-
  • протест-
  • тел авив-
  • корупция-
  • бенямин нетаняху

Протестиращите поискаха оставката на израелския премиер

Хиляди израелци протестираха срещу Нетаняху и корупцията - 1
Снимка: БТА/ AP

Десетки хиляди израелци взеха участие в мащабна демонстрация в Тел Авив срещу корупцията и правителството на премиера Бенямин Нетаняху, съобщиха световните агенции.

„Маршът на срама“ беше организиран заради планиран законопроект, който ще ограничи възможностите на службите да разследват злоупотреби на министър-председателя и други високопоставени политици.

Протестиращите смятат, че законът цели да защити Нетаняху от полицейско разследване. Израелският премиер беше заподозрян, че е получавал скъпи подаръци, както и в други корупционни практики и злоупотреба с власт.

Малко след протеста стана ясно, че полицията е разпитала близък човек до Нетаняху по обвинения в корупция – часове след многохилядния протест, пише „Индипендънт“. Демонстрантите поискаха оставката на министър-председателя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 edin

    5 1 Отговор
    Дай Боже да го свалят това чудовище!
  • 2 Stefko 88

    4 2 Отговор
    Евреин и корупция.... Не думай. Видели се двама евреи и единия вика: -Моше. , ти знаеш ли, че нашият съсед Хаим е педер$ст! На което другия отговори:- Ама как така дал си му пари на заем и не ти ги е върнал? - а а а не в добрия смисъл рекъл другия евреин.
  • 3 Све

    1 2 Отговор
    Израелците са буден народ
    В Бг 27г не е имало протест.
    Май останаха само цигани и овце
  • 4 незнайко

    2 0 Отговор
    Юда Искариотски е Нетаняху, както религията им юдеизъм. Затова и свето отива към провал, докато го управляват евреи !!!
  • 5 Гого

    0 0 Отговор
    Защо не дойдат във България да видят какво е корупция и картели тяхното ще изглежда като пазарна сергия. Да дойдат за малко и селянина от Банкя да им предаде няколко урока как се крадне!