Last news in Fakti

4 Декември, 2017 09:11 1 036 17

Режимът на Асад уби 20 цивилни

  • сирия-
  • цивилни-
  • жертви-
  • башар асад-
  • дамаск-
  • въздушни удари

Бомбардировките са извършени край Дамаск

Най-малко 20 цивилни бяха убити при въздушен удар на правителствените сили на Башар Асад в Източна Гута, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на информация на цивилна организация, базирана в района и следяща военните действия.

Бомбардировките са били извършени в покрайнините на столицата Дамаск. Цел на правителствените сили са били зони, контролирани от бунтовниците. Десетки други са пострадали. Доброволците от „Белите каски“ посочиха, че Източна Гута попада в зоните на деескалация – одобрени от Турция, Русия и Иран – в които актовете на агресия са строго забранени.

Според наблюдателите най-малко 160 цивилни са били убити от силите на Башар Асад в този регион от 14 ноември до началото на месец декември. Сирия е в гражданска война от 2011 година. Голяма част от сирийския народ напусна домовете си от началото на конфликта.

По информация на Организацията на обединените нации над десет милиона души са били разселени. Хиляди бяха убити, а голяма част от тях са цивилни. Режимът на Башар Асад и американската коалиция си отправят взаимни обвинения за убийството на цивилни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    19 7 Отговор
    Краварски лакеи.
  • 2 гост

    6 26 Отговор
    Асад е престъпник и ще свърши или на бесилото или в Хага ...

    Коментиран от #5

  • 3 Kcaniba

    24 6 Отговор
    Режимът на американските човекоядци, той колко цивилни е изял!???

    Коментиран от #6

  • 4 БУМ БАМ

    16 5 Отговор
    ДВАДЕСЕТ ЦИВИЛНИ ДЖИХАДИСТИ НЯМА ПРОБЛЕМИ.
  • 5 Kcaniba

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Заедно с ментора си!
  • 6 Kcaniba

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Какви човекоядци те гонят в коневръза бре,!

    Коментиран от #8

  • 7 Глупак

    14 3 Отговор
    позовавайки се на информация на цивилна организация, базирана в района
    Да напишат направо ,, Отворено общество "
  • 8 Kcaniba

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    А ми такива - Канибали като тебе, тролемой, козяшки!!
    ...само че с чалми...
    Раята на импирята на злото.
  • 9 На дедо

    12 4 Отговор
    шорош намирисва "новината".
  • 10 Барчо

    5 3 Отговор
    В една война каквато и да е. Няма значение дали я водят американци или сирийци или други. Цивилните жертви винаги са повече от военните. Това е факт, доказан от всички войни след Втората световна. И причината е много ясна, но никой не иска да я спомене, защото точно тя ще оправдае военните. ПРОСТО НЯМА ОБОСОБЕН ФРОНТ с две воюващи армии. Преди фронта е бил ясен. Едната армия е от едната страна на барикадата, а другата от другата. И почват да се гърмят директно. Сега обаче нещата са коренно различни. Войната наподобява на партизански боеве. Фронта на джихадистите виждаме че се простира от Сирия до Франция, Германия, Америка и която си държава изберат. Още повече, че те използват мирни жители като щит и редовната армия трябва да избира от две възможности. Едната е да оставятх живи мирните граждани, които джихадиста ползва за щит, но и той ще остане жив и здрав. Мирните граждани да речем са 20 а джихадистите 5. Баланса е в полза на мирните. Но тук има едно голямо Но. Тези преживели джихадисти ще убият за в бъдеще поне 1000 мирни граждани и войници. Сега баланса е друг, но той е за в бъдещ период и се предполага. Втората възможност е да бъдат убити всички и да се спасят бъдещи мирни и военни жертви, както и да бъдат наказани за досегашните убити от тях. Без да философствате, Вие кой вариант бихте избрали?
  • 11 Барчо

    7 5 Отговор
    След 11ти септември американците гласуваха закон, който забранява да се преговаря с терористи. Щом си терорист си мъртъв на всяка цена без оглед цивилните жертви. Това се чете между редовете на закона. А джихадистите са терористи. Не трябва да има милост, защото утре ще дойдат да правят такива зулуми и у нас и когато на някой кравофил му взривят детето или близък човек тук в България, ще запее друга песен и ще съжали че тези 20 цивилни тогава са били пожалени и неговия човек по тази причина е мъртъв. Но за радост това е за в бъдещо време, което се надяваме да не се случи, защото християните там ще си свършат работата и няма да го допуснат.
  • 12 стоян георгиев

    5 9 Отговор
    тва е потвърждение на писаното от мен преди седмица когато руснаците обявиха че ще спрат да бомбандират източна гута.всъщност там изтреблението на цивилното население е еждневно въпреки договореностите за спиране на огъня!
  • 13 Бари

    5 1 Отговор
    Изявление на Лютви Местан : Заявявам отговорно, че в началото на демократичните промени анализатори отвъд океана в това число, предвиждаха етническия конфликт, който предизвика потоци от кръв в бивша СФРЮгославия, се предвиждаше да се случи именно в България.
    Така че ако Доган беше предател , същите бунтовници главорези като в Сирия , Босна , Косово или Чеченя ссценарият е един и същ , можеше да дойдат през 90-те и тука и да колят християни . А пък фащ щеше да пишат в заглавията си че са умерена опозиция.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Стамат

    5 3 Отговор
    Каква гражданска война???? Тук има намеса на американски платени бандити, срещу редовни, армейски бандити. Така беше до преди 2 години, докато не се намеси славната руска армия и с помощта на редовната, законна сирийска войска РАЗБИ ХАМЕРИКАНСКИТЕ ГНИДИ!!! ВСИЧКИ ЖЕРТВИ В ИРАК И СИРИЯ, МИЛИОНИТЕ ОТИШЛИ СИ, ЗАРАДИ КРАВАРСКАТА ПОДЛОСТ СА ДЕЛО НА ЧИЧО САМ!!!!!!
  • 15 ИМПЕРИЙНИ АВАНТЮРИ

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бари":

    БАРИИИИ , НЕРДЕ ЯМБОЛ НЕРДЕ ....... ? Кви ги бръщолявиш ?
    Аз виждам две велики сили се репчат , ама най обикновенните хорица плащат с живота си. Всичко е борба за влияние и икономически интереси. Човешки права ? Живота и здравето на хората, дрън дрън. Че този тиранин изби над милион души , целта им ако бяха хората отдавна трябваше бели или сини каски да са там. Не се заблуждавайте , големите сили си боричкат за свои интереси. И всичките са алчни зли и мародери, и пет пари не дават за живота на хората. Лошо за населението и разклатиха цяла европа ,плюс България. Иннтересно и това че нито един арабин или сириец, кюрдин не търси убежище в сибир и сащщ. Гледайте по от високо и ще видите това което аз виждам.
  • 16 Барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бари":

    Абсолютно си прав. Ако това беше станало тук, България вече нямаше да съществува.Такова нещо беше организирано още преди 1989 г и турските войски чакаха на границата. По тази причина и от Държавна сигурност тогава се започна прекръстването на българските мюсюлмани, които в по-голямата си част не са нищо друго освен потурчени българи през времето на 500 годишното турско робство.

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    еи как не се умори да пишеш глупости?само сменяш никовете и продължаваш.сега на фона на убииството на 20 цивилни в източна гут обясняваш пълни лъжи как турция щяла да ни нападне и как всичко било готово!!!!смяххх!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания