Last news in Fakti

4 Декември, 2017 16:57 1 928 10

Израел: Без бази на Иран в Сирия

  • израел-
  • сирия-
  • иран-
  • бази

Тел Авив заплаши Дамаск с удари

Израел: Без бази на Иран в Сирия - 1
Снимка: БТА/АП

Ако Дамаск разреши създаването на военни бази на Иран на своя територия, то Израел ще нанесе удар. Това разкрива в. „Уолстрийт джърнъл“.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху вече заяви, че няма да допусне режим, който си е поставил за цел унищожаването на Израел, да има военно присъствие в съседна Сирия.

Тел Авив пази неутралитет по отношение на гражданската война в съседа си, но не престава да следи намесата на Техеран и подкрепяните от аятоласите милиции на Хизбула на страната на сирийския президент Башар Асад.

През последните месеци Асад успя с подкрепата на Русия и Иран да си върне контрола над ключови региони в родината си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ha ha ha

    19 5 Отговор
    Малко си се самозабравил брато, взимай хапчетата и си лягай :D
  • 2 ймгмкймгймгйлгймгйлгймкй

    22 5 Отговор
    ВРЕМЕТО НА ГЛУПОВАТИТЕ И НЕЧЕСТОПЛЪТНИ. ...ЧИФУТИ ...МИНА. .....
  • 3 Патриот

    23 5 Отговор
    Какъв е Израел да казва, кой ще има бази в Сирия? Сирия не е колония на Израел до колкото знам.
    Нито Иран е подчинен по някакъв начин на Сирия.
    Тия 60клуци за кви се вземат? Мина времето, в което комадваха света. Остават им поданици мижитурките като нас - кравиатурни революционери.

    Коментиран от #4

  • 4 касапина

    4 14 Отговор

    До коментар #3 от "Патриот":

    Те все още командват света и още повече региона и са щит за всички християни държейки мюсолите да не надигат много глава
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 georgi

    5 1 Отговор
    Евреите са мръсно племе, обичано много и от Хитлер. До сега си траеха и сега на готово от руините на Сирия, ще се възползват за тяхна изгода, не да и помогнат а да е всичко в тяхна полза, мръсна нация.
  • 7 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    путинофилиците предпочитат иран пред израел .браво мочета,винаги на правилната страна и особено полезна такава за българия.след подкрепата на северна корея е съвсем нормално да ви харесва иран пред израел или русия пред сащ.само че ни един няма намерение да се интегрира във въпросните харесвани от него държави и режими ,а напирате с просяшка ръка ,я към лондон ,я към чикаго!

    Коментиран от #8

  • 8 Шорош

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Браво, имаш коледна надбавка!
  • 9 Ето ти дълго име

    1 0 Отговор
    СМЕШНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ООН какво казва по въпроса.Нещо икономически санкции, Или за тешкарите ще си затваряме очите.Това е Демокрацията
  • 10 некойси

    0 0 Отговор
    И това ще бъде най-голямата им грешка, Иран не Сирия.
    Иран не разполагат с ядрено оръжие както израел, но в арселана им са включени над 10 000 балистични ракети. Отчитайки близоста им, докато броим до 30 всичко което някога е било и е израел може да изчезне.
    Все пак тук става въпрос за страна с широчина от около 60 км.
    Разликата е че на персите им стиска да го направят и ако стане напечено няма да губят време в празни приказки и заплахи.