Last news in Fakti

6 Декември, 2017 12:43 4 195 8

Американски самолети стреляха на Корейския полуостров

  • северна корея-
  • южна корея-
  • цели-
  • сащ-
  • самолети-
  • учение-
  • бомбардировачи

Става горещо на Корейския полуостров

Американски самолети стреляха на Корейския полуостров - 1
Снимка: БТА/ AP

Стратегически бомбардировачи Б-1Б „Лансър“ на военновъздушните сили на САЩ нанесоха удари по учебни цели на южнокорейска територия близо до границата със Северна Корея. Това съобщи южнокорейското армейско командване, предаде ТАСС.

„Няколко самолета Б-1Б „Лансър“, придружени от изтребители Ф-22, осъществиха маневри с учебно хвърляне на бомби, като демонстрираха възможностите и решимостта на съюзниците да отговорят твърдо на севернокорейските ракетни и ядрени провокации", се казва в съобщението.

Целите на полигона в североизточната провинция Кануон са поразени успешно, добавя командването, според което в днешното учение са участвали и южнокорейски самолети Ф-15. Бомбардировката бе част от мащабните съвместни маневри, организирани от Южна Корея и САЩ. За пръв път в историята в общите учения са включени изтребители от пето поколение. Съюзниците усъвършенстваха уменията, необходими за моментален ответен удар, подобриха възможностите си за взаимодействие и в мирно, и във военно време, изтъкват южнокорейските военни.

По-рано днес бе съобщено, че американски бомбардировачи Б-1Б „Лансър“ са прелетели над Корейския полуостров. Пхенян обвини американците и техните съюзници, че наливат масло в огъня заради съвместните си учения, които могат да „доведат до ядрена война“.

Американски самолети стреляха на Корейския полуостров
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    21 44 Отговор
    Браво! Покажете на ким и господарите му че доброто винаги побеждава злото! Коледа наближава! Време е за обединение на корейския полуостров!

    Коментиран от #4

  • 2 чичо Сам

    22 20 Отговор
    Да заколиме прасето с една карнобадска !
  • 3 Kcaniba

    14 36 Отговор
    Къде са менторите на кимчо сега,подстрекаваха го, помагаха му тайно да стреля ракети,а сега като видяха дебелия край на тоягата са по-ниски от тревата! Жалко за бедния народ!

    Коментиран от #5

  • 4 ШирокоОтворениОчи

    28 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Кимчо не доброто за Северна Корея, тъй както и САЩ не са доброто за останалия свят!
  • 5 Бай хой

    29 4 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Съсел, те ракетите не ги ли изстреляха от северната демократична репулика?
    Защо хамитата нанасят удари по южна корея?
    Май не си угадил че дебелия край е за южна корея.
    Лидера на демократичната репулика ким си го премести над дясната джапанка.
  • 6 Ким Ир Сен

    25 3 Отговор
    Местя си го в другия и готвя нови тестове на ракети
  • 7 mediator37

    4 2 Отговор
    Много нагъсто летят тия, студено ли им е , че да се топлят.
    С една картечница и ще ги сваля всичките.

    Коментиран от #8

  • 8 баса

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Няма да можеш, ще ти замръзнат ръцете на спусъка на картечницата. Щом на самолетите им е студено, нима твоите шикалки долу ще са на топло? Човече, виж тия хвъркати пиленца, как са се притисали едно в друго, сигурно е минус 40 под нулата? Не схващам защо ви е радостно, след като такава война би унищожила куп хубави неща и дори и нас, като последици. Тези колосални войни убиват всичко красиво и добро, от хилядолетия е все така, само оръжията се менят.
Новини по държави: