7 Декември, 2017 12:40 1 328 7

Ердоган на историческо посещение в Гърция

  • гърция-
  • посещение-
  • реджеп ердоган

Той ще има среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас

Ердоган на историческо посещение в Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

Турският президент Реджеп Ердоган пристигна на историческа визита в Гърция, съобщи ABC.

Ердоган беше посрещнат от почетна гвардия на летището в Атина. Той отдаде почит пред паметника на Незнайния войн, след което отиде на среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

„Гърция винаги ще подкрепя една демократична и устремена към Европа Турция. Ние вярваме, че ЕС трябва да е ясен и конкретен в позициите си спрямо Анкара. Тази страната има голям роля в овладяването на бежанската криза. Тя трябва да намери своя европейски път. Това е важно за нас. Ние трябва да имаме добър диалог по важните въпроси“, заяви Ципрас.

Преди визитата си Ердоган заяви, че има нужда споразумението от Лозана от 1982 г. да бъде променено. То урежда граничното положение между Гърция и Турция.

„Всяко едно споразумение трябва да бъде променяно и подобрявано с времето. Това подобрение ще е в полза и на двете страни“, заяви Ердоган.

Говорителят на гръцкото правителство обяви, че това изявление е предизвикало сериозни притеснения и въпросителни.

Очаква се договарянето на нови споразумения между Турция и Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 касапина

    4 7 Отговор
    До поклонниците на Турция:ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА И ТОГАВА ПОМИСЛЕТЕ КАКВО ДА ПИШЕТЕ Защо не си ходите в Турция, щом толкова си падате по нея а?! Да ви кажа ли? Защото Турция е най-изостаналата държава! Няма толкова елементарна нация! Няма култура, няма изкуство, няма нищо! Дай им оръжия, дай им фанатизъм и нищо повече! Как пък за толкова години, където контактуваха с развити цивилизации в Европа не прихванаха нищо ! Ама нищо, нула! А с военните успехи на Турция не се хвалете, защото Османска империя е едно, а Турция съвсем друго. Ататюрк ви го е казал!Всичко това си го запишете някъде и си го четете всеки ден и го запомнете!

    Коментиран от #2, #5, #7

  • 2 Батювуту

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "касапина":

    Откъде толкова злоба бе? Единият ни комшия отива при другият ни комшия да си уреди продължението на турски поток. За разлика от нас, които се отказахме от южен поток, гърците, въпреки Европейскят съюз, въпреки дълговете към Европейския съюз, с двете си ръце гласуваха "за" този проект.
    Ние си вкарахме автогол и завиждаме..
  • 3 Е вро Пей ЕЦ

    0 1 Отговор
    Техните войници само на мен ли ми приличат на гейпарадисти?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "касапина":

    Тая година населението намаля с 50 хиляди и 100 хикяди емигранти...догодина плюс толкова емигранти за Канада...европейската олигархия ще засели Балканите с бежанци от Сирия,Афганистан...много му пука на немеца кой ще му работи и кой ще му купува стоката

    Коментиран от #6

  • 6 касапина

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Явно не виждаш че точно в Германия ,националистите ще доидат на власт и турци и всякакви мюсюли ще се върнат там от където са дошли. Аз съм бил в Германия и знам че търсят само тяхната си стока Не купуват opel защото е собственост на GM.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: