9 Декември, 2017 13:10 4 366 11

Северна Корея със зловеща закана

  • северна корея-
  • заплаха-
  • сащ

Страната плаши САЩ с безмилостен отговор

Северна Корея разкритикува САЩ за съобщенията за налагане на морска блокада на страната, съобщи Йонхап.

По-рано държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън намекна, че може да бъдат блокирани търговските връзки на страната. От Северна Корея обявиха, че това представлява нарушаването на суверенитета на страната. Според Пхенян САЩ се опитват да потиснат икономиката на държавата.

„Има план за ескалиране на политическата и икономическата блокада на Северна Корея“, се казва в материал на севернокорейската държавна агенция.

Отбелязва се, че според законите на ООН, подобна блокада в мирно време би представлявала „незаконна инвазия“. От КНДР обявиха, че при подобни действия са готови на безмилостен отговор.

Отношенията между САЩ и Северна Корея се обтегнаха отново през последните седмици. Това стана след последните ракетни тестове на Пхенян. Те предизвикаха нови санкции от страната на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 I love the smell of napalm in the mornin

    18 10 Отговор
    Ми те нямат подписан мирен договор -тоя какво се е разквичал предколедно
  • 2 Българин

    16 27 Отговор
    в северна корея изядоха кучетата, тревата и корените от дърветата. Остават им единствено малки запаси от червеи и хлебарки, след което се очаква масов глад.
  • 3 До Българин

    35 8 Отговор
    Ако си Българин вероятно си от младото неграмотно поколение с изплакнати мозъчета.Страна която е тилкова години под икономическо ембарго и има напредък,едва ли пасе трева.Трева пасем ние българите по време на избори,при увеличаване цените на масовите стоки и енергий,но спокойно си пасем и по форумите БЛЕЕМ.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 666666

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "До Българин":

    Прав си.По скоро ни е сами сме се поставили в ембарго и икономическа зависимост,без натиск и принудителни мерки.Благодарение на продажните политици и заспал народ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гостът

    8 0 Отговор
    Господа журналисти,отношенията се обтегнаха откакто САЩ се опитват да окупират Северна Корея в последствие започнаха ядрените тестове.Не се бъркайте.Стига с тези провокативни статийки.Ким им каза махате се и спирам тестовете.Какво търсят още там.
  • 8 незнайко

    0 2 Отговор
    Нали сте виждали докъде стигат двама младежи или мъже, които се нападат с думи постоянно и се нахъсват ? Следва побой и по силния печели "жената" ! В този случай още не е ясно, коя е хубавата Елена ! Скоро, много скоро, цял свят ще разбере, че става дума за вид "ракета".

    Коментиран от #9

  • 9 ЩЗУ аз Умният

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    говорим за сащт-не за америка.и като става дума за "сащианци" или някой да предложи нещо..Та тия кои са? и от къде са.Помията на Европа която е хваната-осъдена...в австралия.който е успял да избяга...в САЩ. НЕ ОБИЖДАЙТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ.като ги сравнявате с тази- МАЙМУНА.

    Коментиран от #11

  • 10 ЩЗУ аз Умният

    1 0 Отговор
    ако един севернокорейски самолет се появи близко до САЩ -ГОВОРИМ ЗА САЩ НЕ ЗА АМЕРИКА набийте си го във тъпите глави. какво ще направи маймунека Тръмп?
  • 11 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЩЗУ аз Умният":

    Това за сащиянците ми хареса, не съм се сещал.