Last news in Fakti

10 Декември, 2017 21:00 1 308 4

Великобритания ще плати, ако получи търговско споразумение

  • великобритания-
  • споразумение-
  • ес

Дейвид Дейвис обясни какво очаква от преговорите

Великобритания няма да плати задълженият си към ЕС, ако не бъде постигнато търговско споразумение. Това заяви британският министър по Brexit Дейвид Дейвис, цитиран от Би Би Си.

През тази седмица двете страни постигнаха разбирателство по първата фаза от преговорите. През следващата се очаква да започнат преговорите за търговската сделка.

На въпрос дали Лондон ще плати сметката при липса на търговска сделка Дейвис отговори пред Би Би Си, че това ще "зависи от получаването на преходен период" и "търговско споразумение ".
Британските власти са поддръжници на запазването на "прозрачна" граница между Северна Ирландия и Ирландия, дори Лондон и Брюксел да не успеят да постигнат споразумение за Брекзит, каза Дейвис

Той заяви, че страната му очаква търговска сделка, надхвърляща споразумението между ЕС и Канада.

Преговорите трябва да започнат по време на срещата на върха на ЕС в края на седмицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    2 2 Отговор
    Англия не може да ни изнудва.Като искат търговска сделка по техен вкус,да си бяха седяли на задника.Те не са в позицията,в която могат да определят какви сделки и как да бъдат решени,и то в тяхна полза.Англия трябва да плаща много повече млрд.на ЕС отколкото близо 40млрд.
  • 2 Патриот

    0 2 Отговор
    Може. Кой ще я задължи? Европа с посраната си ли?
    Европейските армии са малко по-добре от българската. Най-добре е френската, но не чак до там, че да се противопостави на англетата.
    За това могат да си позволят да поставя условия на Европа като по-силни.
    Сега разбирате ли защо силните държави са силни?

    Коментиран от #3

  • 3 Диди

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Патриот":

    Не става въпрос дали Англия е по силна от военна гледна точка.Тя не е по силна от ЕС.Тук става въпрос за търговски сделки,за икономика.

    Коментиран от #4

  • 4 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    И както историята и събитията показват силните военни държави определят кой, къде какво, как ще продава и кой на кого, как ще се отчита.
Новини по държави: