11 Декември, 2017 16:55 849 0

Споразумението с Великобритания е само джентълменско

  • ес-
  • споразумение-
  • великобритания

Тереза Мей обяви, че може и да не изплати задълженията към ЕС

Сделката за излизането на Великобритания от ЕС е джентълменско споразумение. Това обявиха от ЕС, цитирани от Би Би Си.

От Европейската комисия обяви, че Великобритания е приела „споразумение със стискане на ръце“ между Дейвид Дейвис и Мишел Барние, които са двамата основни преговарящи.

Дейвис вече обяви, че сделката за границата на Ирландия няма да бъде приета официално, ако двете страни не постигнат финално споразумение.

През миналата седмица Великобритания се съгласи на условията за изплащане на задължения. От там обаче обявиха, че те ще бъдат изпълнени, само ако бъде сключено търговско споразумение.

„Правителството обяви, че ние сме страна, която спазва задълженията си. Смятаме да потвърдим това. Постигнахме съгласие за ангажиментите, които се съгласихме да изпълним като член на ЕС в името на бъдещото партньорство“, заяви британският премиер Тереза Мей.

Двете страни постигнаха споразумение за изплащането на 35 или 39 млрд. паунда от британска страна. Според Мей сумата е много по-ниска от първоначално исканите от ЕС 50 млд.

В същото време тя подчерта, че Великобритания не смята да плати нищо, ако не бъде постигнато финално споразумение. Преговорите продължават на срещата на върха на ЕС през тази седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: