11 Декември, 2017 19:15 1 164 5

Нетаняху в Брюксел: Признаването на Ерусалим за столица е реалност

  • израел-
  • ерусалим-
  • бенямин нетаняху-
  • ес-
  • доналд тръмп

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер отмени срещата с израелския гост по технически причини

Нетаняху в Брюксел: Признаването на Ерусалим за столица е реалност - 1
Снимки: БТА/АР

Признаването на Ерусалим за столица на Израел е съобразяване с една реалност, която прави намирането на решение на близкоизточния конфликт възможно. Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху преди срещата на министрите на външните работи на страните от ЕС.

Визитата на Нетаняху в Брюксел бе първата на израелски премиер в "сърцето" на ЕС от 22 години насам. Тя се провежда след породилото полемика решение на американския президент Доналд Тръмп за признаване на Ерусалим за столица на Израел.

"Ерусалим е столица на Израел, никой не може да отрече това. Това не пречи на мира. Това прави мира възможен, защото е признание за една реалност, която е в самата същина на мира", каза в Брюксел Нетаняху.

Той допълни, че тъй като повечето израелски правителствени служби са в Ерусалим, е очевидно, че Ерусалим е столица.

Нетаняху в Брюксел: Признаването на Ерусалим за столица е реалност

"Онова, което направи Тръмп, беше да постави открито фактите на масата", допълни Нетаняху. Той заяви, че САЩ работят по ново предложение за мир в Близкия изток и каза, че на мира трябва да се даде шанс.

Нетаняху в Брюксел: Признаването на Ерусалим за столица е реалност

Същевременно стана ясно, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е отменил срещата си с Нетаняху. Като причина за това пресслужбата на ЕК обяви несъответствие в графиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Али Пача

    1 1 Отговор
    срам, накрая Тръмп ще признае че истанбул е Константинопол ....

    Коментиран от #3

  • 2 Aham

    3 3 Отговор
    Абе тоя Юнкер голям мишок бе... Не цигански, гейски номера са това с графиците..Ми излез като мъж и кажи, пич няма се срещаме щото Еди кво си ..
  • 3 мда

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Али Пача":

    Ми то е така. Инстанбул е Константинопол. Дефакто името Истанбул е измислица която турците правят за да покажат че Джихадистите управляват там ;-) Истанбул означава пълно с ислям което може много бързо да се промени ;-)
  • 4 Дърводелец

    3 0 Отговор
    "Нетаняху в Брюксел: Признаването на Ерусалим за столица е реалност"
    А отговора от Брюксел : " нямам време за тебе натан, имам си друга работа!..Нали вчера си казахме позицията! "
    https://m.fakti.bg/world/274887-es-tel-aviv-e-stolicata-na-izrael
  • 5 хи ро

    0 2 Отговор
    Какво може да се очаква от толерастите в ЕС? Толераски номера! Но пренебрегването на израелската позиция е абсолютна глупост и ще си плащаме за глупостта! Тия идиоти не разбраха, че няма да могат да я карат както до сега, че има нови реалности и други политически играчи. Против Америка, против Русия, против Израел, ами отворете широко границите за араби и приключвайте с всичко. Тъпаци!
Новини по държави: