Тема: Украйна

12 Декември, 2017 12:23 1 394 1

Враг на Киев отново е на свобода (СНИМКИ)

  • петро порошенко-
  • украйна-
  • киев-
  • михаил саакашвили

Украински съд пусна от ареста скандалния опозиционер Михаил Саакашвили

Враг на Киев отново е на свобода (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Украински съд освободи от ареста опозиционера Михаил Саакашвили, предадоха световните агенции.

Съдия в столицата Киев не удовлетвори искането на прокуратурата да остави бившия грузински президент под стража. Саакашвили и негови привърженици, включително няколко украински депутати, посрещнаха решението с аплодисменти.

Украинската прокуратура обвинява 49-годишния опозиционер в подпомагане на престъпна организация - обвинения, които той твърди, че са били изфабрикувани, за да бъде възпрепятствана неговата кампания да свали от власт президента Петро Порошенко.

Враг на Киев отново е на свобода (СНИМКИ)

"Нямаме нужда от конфронтация. Нито от държавен преврат", каза на излизане от съда Саакашвили. Той подчерта, че "трябва да бъде сложен край на корупцията и на узурпирането на властта" от Порошенко.

По-рано бившият грузински президент, който е подсъдим в Украйна за нелегално влизане в страната и за подкрепа за криминална организация, отхвърли пред съда всички обвинения срещу него като "политически мотивирани" и каза, че стопанинът на Кремъл Владимир Путин има пръст в неговите юридически проблеми.

"Смятам се за пленник на украинската олигархия и на Путин", каза той пред съда в Киев.

Враг на Киев отново е на свобода (СНИМКИ)

Саакашвили, който скъса приятелството си с Порошенко и го обвини в корупция и узурпиране на властта, беше задържан в петък преди да оглави протестно шествие в украинската столица с искане за импийчмънт на президента.

След като уволни Саакашвили от губернаторския пост в Одеска област преди две години, Порошенко неотдавна го лиши и от украинско гражданство, като го обвини, че е получил стотици хиляди долари от източници, свързани с Русия, за да организира свалянето му от власт.

Враг на Киев отново е на свобода (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: