13 Декември, 2017 09:05 1 857 4

Русия да доведе Асад в Женева

  • сащ-
  • башар асад-
  • русия

САЩ искат страната да съдейства в мирните преговори

Властите в САЩ призовах Русия да съдейства за включването на сирийския президент Башар Асад в мирните преговори за страната, съобщи NBC,

Държавният секретар на САЩ Рейст Тилърсън заяви, че е важно Асад да участва в преговорите в Женева.

„Ние се радваме, че Русия продължава да полага усилия за включването на сирийския президент Башар Асад в преговорите. Това е от голямо значение“, заяви говорителят на Държавния департамент Хедър Науърт.

През тази седмица руският президент Владимир Путин обяви изтеглянето на руските сили от Сирия. От Вашингтон все още гледат скептично към заявлението.

„Ню Йоркър“ обяви, че администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е готова да приеме оставането на Башар Асад на президентския пост. Това ще продължи до следващите избори в страната. Следващите редовни президентски избори в Сирия ще се проведат през 2021 г.

Русия е основен съюзник на сирийското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 6 Отговор
    Тъпите кравари сега ли се сетиха че могат да оставят Асад до следващите избори ? Или тези стотици хиляди жертви и разрушена Сирия за тях са без значение ???

    Коментиран от #4

  • 2 Барчо

    19 6 Отговор
    Кой си ти бе, смешник, че да приемаш или не президент на чужда свободна държава дали да е такъв на собствения си народ или не? Не разбра ли, че ще трябва да приемеш в края на краищата и ядреното въоръжение на СК, което самите вие предизвикахте. СК не се въоръжава заради заплаха от България или от Русия, или от Румъния. Те се въоръжават за да се защитят от единствения агресор в момента УСАта. Сега и Китай вече са готови за отпор от УСАта. Ще трябва да си свиете устата, че да не ви я разбият.
    Преговори с терористи не се водят.

    Коментиран от #3

  • 3 Реалист

    2 10 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Не се плюнчи че ще се задавиш! ушанките ще го докарат на каишка и още как - нали трябва да покажат че правят всичко(макар и фиктивно) за сключване на мир.
  • 4 некойси

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Всичко само и само за един петролопровод, който трябва да мине през Сирия.
    Естествено че най малкото, което могат да направят е да отровят Добруджа за да изкарат малко $$$.