13 Декември, 2017 15:28 885 1

Гърция ще екстрадира в САЩ руснак, заподозрян в пране на пари

  • александър виник-
  • биткойн

Върховният съд в Атина се произнесе по казуса на Александър Виник

Гърция ще екстрадира в САЩ руснак, заподозрян в пране на пари - 1
Снимки: БТА/АР

Върховният съд на Гърция остави в сила решение на предишна съдебна инстанция за екстрадиция в САЩ на руския гражданин Александър Виник, заподозрян в пране на милиарди долари чрез виртуалната валута биткойн, предаде ТАСС.

Оттук нататък съдбата на руския гражданин ще бъде решена от министъра на правосъдието на Гърция. Именно той трябва да вземе политическо решение за това чие искане за екстрадация - на Русия или на САЩ, ще бъде удовлетворено в крайна сметка.

Виник бе задържан в Гърция по искане на американските власти на 25 юли.

САЩ обвиняват Виник, че е изпрал милиарди долара чрез трансакции с биткойн. Русия от своя страна го издирва във връзка с измами на стойност 667 000 рубли (11 500 долара).

Предишните съдебни инстанции в Гърция одобриха и двете искания за екстрадиция.

Гърция ще екстрадира в САЩ руснак, заподозрян в пране на пари

Виник, който отрича всякакво участие в измами с биткойн, се противопоставя на екстрадиция в САЩ, но не и в Русия.

37-годишният руснак беше арестуван по искане на САЩ през юли, докато беше на почивка със семейството си в района на Халкидики в Северна Гърция


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИЩО НОВО

    1 1 Отговор
    АКО НЕ СИ ДЖУДАС НЕ МОЖЕ ДА ПРАЙШ МИЛИАРДИ. ЗНАЕМ И ПЪРВОНАЧАЛНИЯ ПОГРОМ ВЪРХУ БИТКОЙНА ОТ ГОВЕДАРИТЕ ЗА ДА СЛОЖАТ РЪКА И ВЪРХУ НЕГО.
Новини по държави: