Last news in Fakti

13 Декември, 2017 17:30 2 047 3

Израел търси стратегически съюз със Саудитска Арабия

  • израел-
  • саудитска арабия-
  • ерусалим-
  • палестина-
  • мохамед бин салман

Израелският министър на разузнаването покани саудитския престолонаследник на посещение в Ерусалим

Израел търси стратегически съюз със Саудитска Арабия - 1
Снимки: БТА/АР

Израелският министър на разузнаването е поканил саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман на посещение, за да помогне за възобновяване на мирния процес с палестинците, съобщи вестник "Аарец", цитиран от ТАСС.

Според израелския ежедневник в интервю за саудитски медии Израел Кац определя Саудитска Арабия като лидер на арабския свят. Ние ще бъдем щастливи да участваме в преговори за получаване от кралството на статута на спонсор на близкоизточния мирен процес, подчертал той, цитиран от медията.

Миналата седмица израелският министър на разузнаването каза в интервю за ТАСС, че отношенията на страната му с арабския свят се подобряват с всеки изминал ден, а причината за това е заплахата за целия регион от Иран.

Израел търси стратегически съюз със Саудитска Арабия

Шиитски Иран е смятан за заклет враг и от Израел, и от Саудитска Арабия, която е лидер на сунитския арабски блок. В последно време се появиха съобщения за контакти между Израел и Саудитска Арабия за противодействане на Иран.

Израел приветства решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да признае Ерусалим за негова столица, което обаче бе осъдено от целия ислямски свят, включително от Саудитска Арабия.

Израел търси стратегически съюз със Саудитска Арабия

Палестинците имат право да направят Източен Ерусалим столица на бъдещата си държава, заяви саудитският крал Салман и потвърди, че страната му остава ангажирана с нейното създаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гцюцгймгймгймгймгймтъм

    14 5 Отговор
    ВСИЧКИ КРАЛЕ ОТ ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ , ВКЛЮЧИТЕЛНО ТОЯ ЧАРШАФ НА СНИМКАТА ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ СА .....ЕВРЕИ. .....ОЩЕ ПРЕЗ 30 ТЕ ГОДИНИ НА 20 ВЕК ....АНГЛИЙСКАТА КРАЛСКА ДИНАСТИЯ ПРАЩА В ТОЗИ РАЙОН .....ЛОРЪНС АРАБСКИ ....АГЕНТ НА МИ 6 ....КОЙТО ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ВДИГА ВЪСТАНИЕ СРЕЩУ ТУРСКАТА ИМПЕРИЯ ...ВЛАДЕЕЩИ. ..ТЕЗИ ЗЕМИ .....В.....СУМАТОХАТА ...НА ТЕЗИ .....ВЪСТАНИЯ. ...ИЗБИВА ....ЦЕЛИЯ ...АРАБСКИ ЕЛИТ НА ПОЛУОСТРОВА. ....И НА ТЯХНО МЯСТО ...ПОСТАВЯ ...ЕВРЕИ. ...ЗАЩОТО .....ЕВРЕИТЕ ...КАКЪВТО Е АНГЛИЙСКИЯ. ...КРАЛСКИ ДВОР СА ЗНАЕЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА НЕСМЕТНИТЕ....НЕФТЕНИ И ГАЗОВИ ...НАХОДИЩА. ....ТАКА ЧЕ ТИЯ АРТИСТИ ....КРАЛЕ ....ПРЕД КОИТО ....НАШТА ...ТИКВА ...ИГРА. ...КЮЧЕК СЪС САБИ. ...СА ЕВРЕИ. ...
  • 2 ha ha ha

    4 0 Отговор
    Аха, веднага след като Иран им предложи примирие :D

    после ще кажат как е да свирукаш :D
  • 3 Моля?

    0 0 Отговор
    Че Саудитска Арабия не признава Израел като държава, за какъв стратегически съюз може да иде реч? В този случай "врагът на моят враг ми е приятел" едва ли ще проработи! Тези които пишат такива неща по медиите, си нямат понятие от начина на мислене на саудитите..