14 Декември, 2017 11:04 2 129 14

ООН: Русия да убеди Сирия за мир

  • русия-
  • оон-
  • сирия

Стафан де Мистура поиска руско съдействие

ООН: Русия да убеди Сирия за мир - 1
Снимка: БТА/AP

Специалният представител на ООН за Сирия Стафан де Мистура призова Русия да съдейства за убеждаването на правителството Дамаск да приеме мирното споразумение за страната, съобщи „Free Europe”.

Той подчерта, че ако не се постигне бързо мирно споразумение, може да се стигне „до разделение в Сирия“. Според Де Мистура е важно сирийското правителство да приеме нуждата от нова конституция и парламентарни избори.

През тази седмица руският президент Владмир Путин обяви изтеглянето на руските военни от Сирия. Вече изтекоха информации, че администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е готова да приеме мандат на сирийския президент Башар Асад до редовните избори в страната през 2021 г. ООН настоява въпросът да бъде решен на срещите за мир в Женева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    5 6 Отговор
    Някой да име виждане за мача ЛИТЕКС - ЛУДОГОРЕЦ. ????

    Коментиран от #6

  • 2 Morgoth

    16 3 Отговор
    Той да ги убеди Путин, ама опозицията като е казала, че на преговори ще ходи с предварителното изискване Асад да си заминава, просто няма как да се случат тези преговори. Някой трябва да работи и от другата страна, защото темата за Асад не е предварителна, а трябва да се дискутира именно на тези преговори.
  • 3 Антитерорист

    32 2 Отговор
    Асад и Русия не преговарят с американски терористи
  • 4 Боримир

    19 0 Отговор
    Ами ООН за какво е тогава като в близките години никаква не са я свършили.Само гледат от близо и харчат пари.
  • 5 Русчуклия

    15 2 Отговор
    Ооо, "любимото" радио "свободна Европа", с държавен бюджет на кравабой'овете от 108 мил долара.
    Та какво се е опитало да каже "любимото" радио?
    "Специалният представител на ООН за Сирия Стефан де Мистура призова Русия да съдейства за убеждаването на правителството Дамаск да приеме мирното споразумение за страната, съобщи „Free Europe”." Ох, как красиво звучи! А за това на какви условия да приеме мирното споразумение, нито дума!
    И какво е казал по-нататък "специалният" представител на ООН?
    "Той подчерта, че ако не се постигне бързо мирно споразумение, може да се стигне „до разделение в Сирия“. " Т.е, човека казва " приемайте ни условията мирно, иначе ще разделим Сирия " Много "специален" представител на ООН, няма що! И "любимото" радио "свободна Европа" има тежката задача да интерпретира случващото се като правилно! Дали сами разбират колко са елементарни?
  • 6 запалянко

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Никой":

    Най-смисления коментар по темата 😊
  • 7 стоян георгиев

    2 22 Отговор
    ситуацията се движи към обичаиния и завършек.след падането на идил следва прочистването на ал каида и после сбогом асад.или по-скоро здравеи асад в килията на милошевич в хага.русия ще помогне ако иска да е на страната на победителите .другия вариант е разделяне на сирия и мизерия в асадовата част докато цъфнат налъмите.после пак план а!следвоенна сирия не включва асад ако искат да има помирение.

    Коментиран от #10

  • 8 група НЛО

    14 3 Отговор
    "Стой си Стойчо във България, м..ната ѝ на Швейцария" се казваше в една песен на група НЛО (Велко Кънев, Георги Мамалев и Павел Поппандов)
    Та ако си мислиш, че си с "прогресивно" мислене, защото гледаш снн и подобни "демократични" медии и си чешеш егото, че си с "прогресивният" свят, се огледай малко. И поне малко се опитай да мислиш! Ал кайда е създаден от цруто, както и идилоидите!

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    3 17 Отговор

    До коментар #8 от "група НЛО":

    пак ли ти бе с мисленето?ал каида създадена от цру то и песни на нло то!!!тва ли ти е мисленето?и накъде да се огледам?

    Коментиран от #14

  • 10 Бай хой

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Десооууу, калво светло бъдеще от сащ и ес? Като това в Либия Ирак, Афганистан, Сомалия, Хаити, Украйна, Косово?
    Излез си от дупката и виж какво става по света. Как може нормален човек да подкрепя зловещата агресия на сащ и нсто?

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    2 15 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    аха сега с другия ник!!!и тва ли са твоите места сирия ирак афганистан?аз тябвало да изляза от моите демек от европа и да мисля за твоите ,дето европа и сащ прецакали!!!!смяххх!на теб поне 1000 пъти съм ти казвал че няма как просяците да давате акъл в една нормална среда.тва може да го правите през комунизма сега не става.щом си тъп и мързелив акъл нямаш право да даваш ,та приятно пътуване ако ще заминаваш за сомалия ,където еще си адекватен с тези щуротии дето пишеш или мислиш!
  • 12 чичо

    16 2 Отговор
    Що Русия бре! Да не би Русия да я разбута тая пуста "арабска пролет"! Нали щатските кравари и нашите разпенени плямпала обясняваха как хората там само чакат да зърнат братския американски войник и да му се хвърлят с признателност на врата!!!! Нали Русия беше агресор! Ама сега, когато се омазаха в лай.а до ушите, когато видяха, че ще загубят и стратегическото партньорство на Турция - търчете братя руси, че трябва да спасяваме света!!!! Тъпанари!
  • 13 Гогето.

    1 0 Отговор
    Тя Русия си свърши работата.Пилотите и 5-та водка пият и не могат да изтрезнеят.А за "разделянето" Путин предупреди,че ще наказват жестоко ,ако ще трябва да се връщат в Сирия.
  • 14 роро

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Стоянчо,това не е този за когото предполагаш ( с мисленето).Аз квото имаше да казвам(пиша) съм го казал в онази тема.