14 Декември, 2017 15:49 1 396 2

Белград: Косово е сръбският Ерусалим

  • ивица дачич-
  • сърбия-
  • косово-
  • ерусалим
Белград: Косово е сръбският Ерусалим - 1
Снимка: Shutterstock

Косово е сръбският Ерусалим, заяви в Белград външният министър Ивица Дачич. Дипломатът добави, че скъсването на дипломатическите отношения с Израел по време на бивша Югославия е било грешка, съобщава вестник "Блиц".

Министърът говори на конференцията "Юбилейни години", организирана от посолството на Израел в Белград по повод 25-ата годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между Сърбия и Израел.

Дачич подчерта, че изключително много цени принципната позиция на Израел за непризнаване на едностранно обявената независимост на Косово, което се отразява позитивно на качеството и съдържанието на отношенията между двете страни.

Външният министър посочи още, че 25 години от възстановяването на дипломатическите отношения са важен юбилей и повод да за обръщане към богатата традиция на сръбско-еврейското приятелство, което "преодоляваше най-големите исторически предизвикателства пред двата народа".

Белград: Косово е сръбският Ерусалим
Снимка: БТА/АР

Той честити на еврейската общност в Сърбия и по света празника Ханука и пожела и на сръбския, и на еврейския народ здраве, мир и просперитетно сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwe

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Косово е сръбският Ерусалим

    Който както му го направят великите си ... Сценарият е един и същи. Глупаците също и затова номерът минава.
  • 2 Колю

    3 0 Отговор
    София: Македония е БЪЛГАРСКИЯТ Ерусалим
Новини по държави: