15 Декември, 2017 09:19 1 646 17

Полша: Путин да поеме отговорност за катастрофата край Смоленск

  • владимир путин-
  • смоленск-
  • лех качински-
  • полша

Експерти по въздухоплаване направиха заключение, че трагедията с президентския самолет е била инцидент

Полша: Путин да поеме отговорност за катастрофата край Смоленск - 1
Снимка: БТА/АР

Полският министър на отбраната каза, че самолетната катастрофа през 2010 г. край руския град Смоленск, при която загина президентът Лех Качински, е била предшествана от две експлозии на борда, предаде Reuters.

Антони Мачеревич призова руския президент "да поеме отговорност за станалото".

Той реагира на думите на Путин, който отрече да е имало експлозия на борда и призова Полша да спре да води разследвания за евентуална руска роля в катастрофата, при която освен президента загинаха още 95 души.

Полски и руски експерти по въздухоплаване направиха заключение, че катастрофата е била инцидент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЪРП

    35 8 Отговор
    Е.АТИ И ЖАЛКИТЕ, ЛЪЖЛИВИ, МИЖАВИ И ЗЛОБНИ ПОЛЯЦИ!!!!!!
    ДАЖЕ ПО "НЕШЪНАЛ ДЖИОГРАФИК" ДАВАХА ФИЛМ ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ И ДОРИ АМЕРИКАНЦИТЕ ДОКАЗАХА ,ЧЕ ВИНАТА ЗА КАТАСТРОФАТА Е ИЗЦЯЛО НА ПИЛОТИТЕ ,ПОНЕЖЕ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ Е ИМАЛО ЗВЕРСКА МЪГЛА И СА БИЛИ ПРЕДУПРЕЖДАВАНИ МНОГОКРАТНО ОТ КУЛАТА ДА ПРИЗЕМЯТ САМОЛЕТА НА ДРУГО ЛЕТИЩЕ, ПИЛОТИТЕ,ТОЛКОВА СА ИМАЛИ СТРАХ ,ЧЕ ЩЕ ГИ УВОЛНЯТ АКО СМЕНЯТ ГРАФИКА ,ЧЕ СА ПРЕНЕБРЕГНАЛИ ВСИЧКИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ НА РУСКАТА КУЛА И СА СЕ РАЗБИЛИ В НЕПРОГЛЕДНАТА МЪГЛА!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 3 smile

    36 4 Отговор
    Какво и да става по света Русия е виновна! Смях.

    Коментиран от #6

  • 4 Нано технологии

    3 21 Отговор
    Вчера полски журналист е задал следния въпрос на Путин : Кога ще върнат останките от самолета ?
    А отговора бил : Вие какво , изостряне на отношенията ли искате ?

    Коментиран от #7, #8

  • 5 бг историк

    21 1 Отговор
    ...и за Хирошима и Нагасаки!
  • 6 ГЬОБЕЛС РЯПА ДА ЯДЕ

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "smile":

    ГОВЕДАРСКАТА ПРОПАГАНДА И НЕПРЕСТАННОТО НАБИВАНЕ ДО ВТРЪСВАНЕ НА ФАЛШИВИ НОВИНИ ЧУПЯТ СЯКВИ ФАШИСТКИ РЕКОРДИ.
  • 7 коректор

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Нано технологии":

    Лъжеш, гледах цялата пресконференция, такова нещо нямаше.

    Коментиран от #9

  • 8 Барчо

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нано технологии":

    Не е вярно. Гледах изцяло пресконференцията. Въпросния журналист повдигна за пореден път вече приключен въпрос. Единственото, което каза, че имало взривно устройство заложено в самолета на което Путин му обясни откъде е тръгнал самолета, а той е известно, че не е от Русия и да си търсят проблема при тяхното летище. След това поясни, че специалната комисия от ПОЛСКИ и руски професионалисти в тази сфера след обстойното анализиране на всички останки са стигнали до извода, че е пилотска грешка вследствие и от лошото време. НЕ Е имало какъвто и да е взрив. Каза че му е омръзнало да се говори едно и също след като нещата са приключени и това е само повод за изостряне отношенията между държавите. Още и че трябва да пораснат в политическо отношение и да вървят напред. Въобще не е повдиган въпроса за останките къде се намират, защото те не са в Русия!!!!
  • 9 Нано технологии

    1 14 Отговор

    До коментар #7 от "коректор":

    Я да видим кой лъже ? Като си я гледал цялата ,хайде кажи колко продължи ?

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Барчо

    12 1 Отговор
    Лелеееее, полския министър бил и специалист по авиокатастрофите?? Не знаех. Ама и не знаех, че е разследвал отделно останките. Иначе откъде накъде ще прави самостоятелен извод, различен от този на специалната комисия от ПОЛСКА страна. Абе тия хора уж както каза вчера Путин на пресконференциата са облечени в костюми, добре изглеждащи, а направи мимика, която ясно изразяваше, че говорят и вършат глупости. То се отнасяше в момента за американските конгресмени, ма и за тая тесла важи.
  • 11 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нано технологии":

    Аз ще ти кажа. 3 часа и 40 и няколко минути.
  • 12 Барчо

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Нано технологии":

    А интервюто с поляка беше след третия час, да не говорим че предвидената пресконференция е за 3 часа и въпреки предупрежденията на Песков, че надвишава часовете, Путин продължи.
    Абе в края на краищата що не си направите справка кой президент е давал такива пресконференции, без да се притеснява какви въпроси ще му зададът. Ако смяташе че с полския самолет е имало руска намеса, мислиш ли, че изобщо щяха да му дадът на полския журналист думата???? И нещата бяха толкова истински, че между журналистите се вмъкна и зададе наболял въпрос и директор на рибен завод, който не е журналист. Кой президент е правил до сега допитване до народа за наболяли проблеми? Да не говорим, че после ги решава като цяло. А още повече че става въпрос за държава с огромна територия и 150 000 000 граждани. Така че когато плюете се съобразявайте с цялостната картинка.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 До ЪРП

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЪРП":

    Пияният Качински влиза в кабината и заповядва на пилотите да не слушат руснаците.Това го има в записите на пилотската кабина.Правил се е на мъж и герой,а излезна пълен глупак.
  • 15 Eee

    8 1 Отговор
    Пак Путин виновен😂
  • 16 Коректор

    7 1 Отговор
    Благодаря на хората, които са ти отговорили, овчеглавецо. На теб един цитат от Путин в отговор на поляка, че на борда е имало взрив. "Самолета е тръгнал от Полша, отговорността си е ваша"
  • 17 ФАКТ

    1 0 Отговор
    НАЗДРАВЕ ЩЛЯХТИ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания