16 Декември, 2017 19:18 4 354 33

Москва: САЩ подготвят партизани срещу Асад

  • сирия-
  • сащ-
  • пентагон-
  • ислямска държава-
  • башар асад-
  • джебхат ан нусра-
  • ракка

Руски експерти твърдят, че инструктори от Пентагона тренират ново въоръжено формирование за война със сирийската армия

Москва: САЩ подготвят партизани срещу Асад - 1
Снимки: БТА/АР

Американски инструктори подготвят в тренировъчен център в лагер за бежанци в Сирия ново въоръжено формирование, наречено "Нова сирийска армия", което след курс на подготовка се планира да бъде изпратено в южната част на страната, за да се бие срещу правителствените сили. Това твърди руският Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия, цитиран от ТАСС.

"Въпреки заявлението на американската страна за безусловно ангажиране с унищожаването на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) международната коалиция продължава да взаимодейства с остатъци от терористите в Сирия.

Под ръководството на американски инструктори от силите за специални операции, от разпокъсани групи бойци в тренировъчен център в лагер за бежанци се създава ново въоръжено формирование, наречено "Нова сирийска армия". По думите на връщащи се по домовете си бежанци американските инструктори са обявили, че след завършване на курса за подготовка създаденото формирование ще бъде прехвърлено в Южна Сирия за борба със сирийските правителствени войски", се казва в изявление на центъра.

Москва: САЩ подготвят партизани срещу Асад

"По информация на хора, връщащи се в освободените от ИД, този лагер от половин година се използва от международната коалиция като база за подготовка на бойци, стичащи се там от различни райони на Сирия. По думите на напуснали лагера бежанци повечето от бойците преди това са били част от разгромените от сирийските правителствени войски терористични групировки

"Ислямска държава" и "Джебхат ан нусра". Сега в района на бежанския лагер имало около 750 бойци, пристигнали от Ракка, Дейр аз Зур, Букамал и източните територии на Ефрат, а основното ядро на групата се състои от над 400 терористи от ИД, които с подкрепата на САЩ безпрепятствено са напуснали Ракка с автоколона през октомври тази година", допълват от Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сороска бройка

    15 83 Отговор
    Щом е от Масква, нема да му вервате!
  • 2 Ghost

    23 82 Отговор
    Точно руснаците обичат партизанските изпълнения. Не обичат правилата, а за отговорности при тях да не съм чул нещо подобно. Влязаха в Украйна на Крим без да имат опознавателни знаци по униформите и техниката, а сега партизаните ще ми говорят за партизанските си обичаи. ХАхаахаа, СМЯХ голям са тея в Кремъл.
  • 3 Уотчев

    89 18 Отговор
    Провалиха се тъпите кравари в Украйна и Сирия, и пак продължават с простотиите си. От американците освен смърт друго не очаквайте.
  • 4 Ghost1

    21 65 Отговор
    Където е стъпал руски ботуш трева не пониква само мафия, разруха корупция и дупки по пътищата. Хитлер е бил лош човек обаче докато е воювал в същото време е строил магистрали със немски ресурси. Къде са им магистралите бе таваришчи, къде им е съдебната система, къде им е свободната журналистика, бизнеса, къде им е икономиката ? С неудобните от Кремъл бързо се саморазправят като в КНДР-на кучетата. Не познавате добре ценностите на свободата таваришчи. Народите на някои страни по света макар и малко останали като Русия, Китай и Северна Корея блянуват за нея.

    Коментиран от #21

  • 5 onq s konq

    15 57 Отговор
    Защо Русия коментира някакви недоказани действия на САЩ в Сирия,но и зъб не обелва относно ИСТИНСКИТЕ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ НА ТУРЦИЯ НА СИРИЙСКА ЗЕМЯ СЪС ЦЯЛАТА СИ МОЩ?А колко пъти Ердоган заяви официално че е абсурд Турция да приеме Башар за Сирийски ръководител? И пак тишина по въпроса.РУСКА , МНОГОЗНАЧИТЕЛНА...И ДВУЛИЧНА!

    Коментиран от #16, #27

  • 6 Григор

    15 51 Отговор
    Партизаните ще са главно гладни руснаци и източноевропейци, не изключвам и наши ''русофили'' защото им спряха парите точно сега преди празниците. Цар глад ги мори, а и с тези цени на храните сега, ужас - да ги съжаляваме ли, да им се смееме ли??
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 OMG WTF

    12 40 Отговор
    Освен средностатистическият мужик, явно и по-високопоставените мужици са минали на бойяришник. мацква да не би да привършва парите?!?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СССРБАРЕТА

    50 18 Отговор
    Най много ме радва това, че Руснаците имат тази информация и ще вземат адекватни мерки срещу тоталитарния режим на сащ!!!
    Бог да пази Русия и Путин, че отвориха очите на света кой, как и къде създава революции и ТЕРОРИСТИ!!! Хората си мислеха че това е случайно явление но се оказа че това са добре обучени, добре финансирани и солидно подкрепяни групи създадени от великата"демокрация(демагогия)"
  • 11 краватенка

    13 11 Отговор
    Хора, пораснете! Много ясно, че Големите се борят за кокала с всякакви позволени и непозволени средства. Вие какво очаквате? На тяхно място щяхте да сте супер отговорни и благородни ли? Моралните аргументи са за геополитически дечурля...
  • 12 да да

    24 5 Отговор
    Абе подготвят те ама ще го язадът пак.
  • 13 RIDIK

    8 19 Отговор
    Путин сазчисти терена / махна опозицията / на Асад с мръсни ръце. Какво си мислите, че САЩ ще гледат?
    http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/putin-izprashta-chastnata-si-armiya-vagner-za-nova-voyna-v-sudan
    "...Съобщението на BBC, че руската частна военна компания е изпратена в Судан може да изненада някого. Участието на наемниците от ЧВК ръководена от Дмитрий Уткин («Вагнер») в сирийската гражданска война беше напълно обяснимо: Москва направи геополитически залог на режима на Башар Асад. При това през 2015 година Путин се сблъска с изолацията на международната общност и му беше нужно нещо, с което да се измъкне от украинската задънена улица.

    В тази ситуация ЧВК «Вагнер» (по същество армията в сянка на Кремъл) беше необходима за решаването на сериозни бойни задачи в сухопътните сражения с терористите от «Ислямска държава» и със сирийската опозиция. Судан от своя страна до скоро практически не фигурираше в руските новини...."
    Руснаците се готвят да се намесят и в Судан. И там ще ги "покани" някой диктатор.

    Коментиран от #17

  • 14 стоян георгиев

    9 19 Отговор
    нови руски фантасмагории.

    Коментиран от #26

  • 15 Antimediator

    10 20 Отговор
    Поредната руска лъжа.
    Руснаците са същите като нацистите в съвременен вариант, но им липсва финес !Въпрос на култура и IQ .
    Една лъжа като я повторят 100 пъти и смятат ,че ще стане истина.
    Така внушиха на много българи , че са ни приятели.
    Също като Алф и котката.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Румяна Костова

    15 8 Отговор

    До коментар #13 от "RIDIK":

    Жалко,че Путин не беше президент когато точно такива опозиционери се дръвчета на Кадафи.Нямаше да я има черната емигрантска вълна от Африка,ако Кадафи беше жив!Има и по-интересни дейности от това да се следи за чистоплътност на ръката или крака на Путин.А той беше поканен от Асад без кавички.
  • 18 Румяна Костова

    20 5 Отговор
    Да интегрират между опозиционерите партизани и по някое гейче и травестит американците.Да ги видим колко добри бойци са на терен.
  • 19 Димитър

    18 4 Отговор
    Колкото и да се пенявите, историята показва, че когато се чуе че САЩ са се опикали, се оказва че са се о.р@ли.
  • 20 Патриот

    9 6 Отговор
    Някъде вече четох за това. Напълно нормален демократичен процес от страна на САЩ.
    Какво ли биха казали ако тук се организират такива дружинки срещу Бай Суджук?
    А да, чужда намеса във вътрешните работи на страната. За Сирия обаче може, щом са и САЩ е напълно позволено.
  • 21 Патриот

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ghost1":

    "Къде са им магистралите бе таваришчи, къде им е съдебната система, къде им е свободната журналистика, бизнеса, къде им е икономиката ? С неудобните от Кремъл бързо се саморазправят като в КНДР-на кучетата."
    Същото бих попитал и за България, която е поробена от САЩ. Ние сме държава, коята се управлява от посланника на САЩ. НЕ случайно Бай Суджук беше хванат там да ходи нощем.
    Нека не забравяме какво направи Меркелица точно преди изборите в Германия с опозиционният лидер или какво стана с Мишо Бирата, когато изтече записа за предотвратяване на проверка в завода за бира Леденика.
    Това си е чиста американска "политика". Където стъпят трева не никне. Само циганска безнаказаност, корупция, престъпност, икономическо робство, унищожаване на народи и т.н.

    И пак да попитам: Какво щеше да стане ако Русия беше сформирала такива отряди да отстраняването на Бай Суджук в България от поста му?
  • 22 Голям прос

    13 3 Отговор
    Защо не я именуват " нова ИД", за да знаят хората за какво става въпрос
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФАКТ

    14 6 Отговор
    ОТ ФАЩ КАКВО ДА ОЧАКВАШ
  • 25 Политолог

    6 12 Отговор
    Поредната фалшива информация от Москва
  • 26 шовинист

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Като чета коментарите на заразените от западнофилство и се сетих за тази мисъл : В някои хора живее Бог, в някои дявола, а в някои само глисти. :)

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Kcaniba

    6 4 Отговор
    ПОбеда!
    Росия!!
    Бояршник!!!
    Самагон!!!
  • 29 onq s konq

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "На коня под опашката!":

    Верно че вече съм началник и съм преквърлил задачите по ограмотяването ви тука на заместника си,който пише с моя ник.Е,..."гола вода" е горкият ама вий сте "некачествен матриал",той - също,така че се надявам да се разбирате.
  • 30 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "шовинист":

    западнофилство!!!!ха,ха,ха....хо,хо хо...!!!ти нали си имунизиран стои си в кочинката и няма да имаш глисти.остави нас западноифилите да се ползваме от цивилизационните придобивки на запада.ти може да ходиш ,я в турция ,я в русия на санаториум или за постоянно.гадната европа и гадния сащ ги остави на нас западнофилите с глистите!ха,,,хооооо!!!!!
  • 31 Дедо Параною

    0 1 Отговор
    Таа Нова сирийска армия има същата абреветура къто на оная NSA агенцята за слохтене у щати те. Некой забелезА ли?
  • 32 нов

    2 0 Отговор
    Проруските мекерета,дето плюят всичко западно,и дето ни влекът към Азия,не виждам да са се отказали от Западните удобства,които живота предлага напоследък...
  • 33 гост

    2 0 Отговор
    Говорит Москва - денги НЕТ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания