16 Декември, 2017 13:49 999 1

ЧРД, мосю президент

  • еманюел макрон-
  • шамбор-
  • дворец-
  • франция

Еманюел Макрон ще празнува семейно в легендарен френски дворец

ЧРД, мосю президент - 1
Снимки: БТА/АР

Френският президент Еманюел Макрон ще празнува този уикенд своя 40-и рожден ден в двореца Шамбор, където е живял крал Филип Първи, предаде France 24.

В действителност Макрон навършва 40 години идния четвъртък, но е избрал да празнува малко по-рано. От френското президентство потвърдиха, че президентът и съпругата му Брижит ще прекарат уикенда в департамента Лоар-е-Шер, близо до двореца Шамбор.

Според френски медии Макрон и половинката му са отседнали в бивша ловна резиденция, която е в пределите на имението Шамбор и е на няколко метра от двореца. В имението има няколко къщи, в които може да се отседне срещу 800 до 1000 евро на уикенд.

Макрон ще отпразнува рождения си ден тази вечер в една от залите на двореца Шамбор, допълват френските медии.

ЧРД, мосю президент

Дворецът Шамбор е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и на година е посещаван от 1 милион туристи. Той е построен преди почти пет века по идея на Франсоа Първи (1494-1547 г.)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    4 0 Отговор
    Пърле ву франсе, Макроне! Ела да почерпиш под банкянската магнолия - суджукът е от мен!
Новини по държави: