Last news in Fakti

16 Декември, 2017 17:12 3 135 7

Врагове на Ердоган избягаха в Гърция

  • турция-
  • гърция-
  • егейско море-
  • реджеп ердоган-
  • фето

Пристанищна полиция откри 32-ма турски граждани в надуваема лодка в Егейско море 

Врагове на Ердоган избягаха в Гърция - 1
Снимки: БТА/АР

Гръцката пристанищна полиция е открила 32-ма турски граждани в надуваема лодка в Егейско море, близо до турското крайбрежие, съобщават местни, като се позовава на гръцката брегова охрана. Турските граждани са били отведени на остров Хиос.

Лодката е била открита от гръцки патрул в нощта на 14 срещу 15 декември в морето край остров Инусес, посочи представител на пресцентъра на гръцката брегова охрана.

Тя уточни, че турските граждани са отведени на остров Хиос, за да бъдат "регистрирани и идентифицирани".

Освен турските граждани, пристанищната полиция е задържала на борда на лодката и един мъж, предполагаем каналджия, чиято националност не се съобщава.

Според медии в Атина турските граждани са противници на режима на президента Реджеп Ердоган и се очаква да подадат молба за убежище в Гърция. За момента това не е потвърдено официално.

Много турци поискаха убежище в Гърция, както и в други европейски страни, след опита за преврат в Анкара през юли 2016 г.

Врагове на Ердоган избягаха в Гърция

Гръцкото правосъдие отхвърли през януари искането на Анкара за екстрадиция на осем турски военни, намерили убежище в Атина след осуетения опит за смяна на властта. Ердоган отново повдигна този въпрос при посещението си в Гърция в началото на декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неутрален

    11 20 Отговор
    Гузни не гонени гегают, пачему ? Колко много амерски подлоги има още не сензнае.
    ЧИСТКА ДО КРАЙ

    Коментиран от #3

  • 2 Гостенин

    9 7 Отговор
    Неграмотна болшевишка подлога.
  • 3 шибаняк

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Неутрален":

    Когато Ердоган опука руското корито и ноправи льотчиците герои на Русия-посмъртно,така ли мислеше?Пак ли беше неутрален путинолизец,а сега ердоганолизец.Да ти е сладко.Явно си свикнал с вкуса.

    Коментиран от #4

  • 4 Неутрален

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "шибаняк":

    Здраствуй с хубавото име, отива ти добре. Мен ми харесват силните хора с лидерски качества. За останалите нямам време .
    Прав си че тук всеки може да каже мнението си , продължавай може да искараш някой лев. А чистката трябва да продължи на всякъде и винаги. Само достойни компетентни и честни хора трябва да заемат важните постове .
  • 5 факт

    7 1 Отговор
    да беа бегале туа че ме да ги врънеме
  • 6 ДРЪЖТЕ ГИ

    7 8 Отговор
    Абе щом бягат , значи не им е чиста съвестта . Такива на дранголника.
    Ама ние ги връщаме , за туй бягат в гърция. Сигурно са ограбили КТБ в туреция.
  • 7 Будалата

    10 0 Отговор
    Как да бягат към България като Боко кляка веднага и ги връща. Защото не слушка ли Боко ще му затворят контрабандните канали .
Новини по държави: