Last news in Fakti

17 Декември, 2017 11:38, обновена 17 Декември, 2017 16:11 2 893 7

Атентатор окървави християнска църква в Пакистан

  • пакистан-
  • атентат-
  • квета

Най-малко осем загинали при самоубийствен атентат в Квета

Атентатор окървави християнска църква в Пакистан - 1
Снимки: БТА/АР

Най-малко 8 души са убити и 45 са ранени при нападение срещу християнска църква в пакистанския град Квета, съобщи Reuters. По данни на вътрешното министерство атаката е била извършена от двама атентатори самоубийци.

Вътрешният министър на провинция Белуджистан съобщи, че в момента на нападението стотици богомолци са участвали в предколедна църковна служба. Единият от нападателите е бил убит при входа на храма, а другият успял да взриви пояса си с експлозиви.

Атентатор окървави християнска църква в Пакистан

Групировката "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за днешния атентат в Квета, при който загинаха, предаде Reuters, позовавайки се на съобщение в интернет на информационната агенция на терористите "Амак".

Без да се дават доказателства за твърдението, в съобщението е посочено, че двама членове на ИД са извършили нападението.

Мюсюлмански екстремисти са нападали християнското малцинство в Пакистан и в миналото.

.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    12 15 Отговор
    Тукашните русофилистици по цял ден реват тук и пишат обидни коментари срещу евреите, за дето уничтожавали чалмите ! Нооо, срещу мюслитата не пишат нищо, ми за това рубли не плащат, та си мълчат.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антисоросоид

    15 1 Отговор
    Пакистан изгони " отворено общество" на оная мърша Софос и веднага се появи атентат.
  • 4 ТРОЛ

    6 1 Отговор
    Проклинам исляма. Тази воняща гнус трябва да се забрани със закон.
  • 5 Боримир

    6 2 Отговор
    Е това са мюсулманите а нше ги приемаме с милиони в Европа и хиляди в България.
  • 6 Сссс

    4 6 Отговор
    До:ТролЧО и БорО-
    А от къде знаете,че са мусюлмани,а дали не са хора представящи се за такива?Убийството и самоубийството са ЗАБРАНЕНИ в Исляма!!! Единственото е самоотбрана,но вие сте предубедени така че,все едно говоря на"стената".
  • 7 нощ

    3 0 Отговор
    Убиват друговерци,това е практика на тази "мирна религия" ислям.Дори тук в Европа са доказали и показват какви са всъщност техните намерения.Но ще дойде момента,когато вече няма накъде и ще изчистят Европа от тези идил-миндиловци.