Last news in Fakti

17 Декември, 2017 13:39 2 568 0

Разследване и оставки заради изчезналата подводница

  • сан хуан-
  • подводница-
  • аржентина-
  •   марсело едуардо иполито срур

Два кораба все още издирват безуспешно "Сан Хуан"

Разследване и оставки заради изчезналата подводница - 1
Снимки: БТА/АР

Два кораба - британски и аржентински - са изследвали със сонарни апарати зоната, където аржентинската подводница "Сан Хуан" изчезна на 15 ноември заедно с 44 души екипаж, съобщиха от щаба на флота.

"Британският океанографски кораб "Протектор" и аржентинският военен кораб "Ла Архентина" са в зоната на издирване и са огледали морските дълбини със сонари", се казва в комюникето.

Загубата на подводницата предизвика съдебно разследване за търсене на възможни неправомерни действия, за да бъде установено кой е отговорен. Уволнени бяха неколцина висши офицери, сред които командващия на Военноморските сили Марсело Едуардо Иполито Срур.

Аржентинските ВМС изгубиха всякаква надежда да открият оцелели и са се съсредоточили към издирването на плавателния съд, който беше изпратил сигнал, че се е справил с повреда на батериите по време на последната си връзка с базата.

Разследване и оставки заради изчезналата подводница

Анализите на "хидроакустичната аномалия", засечена в района, където се е намирала аржентинската подводница "Сан Хуан" в деня на изчезването си, е с характеристиките на експлозия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: