Last news in Fakti

17 Декември, 2017 16:48 1 362 4

Дутерте омекна за гей браковете

  • родриго дутерте-
  • филипини-
  • гей-
  • брак

Президентът на Филипините вече подкрепя еднополовите бракове

Дутерте омекна за гей браковете - 1
Снимки: БТА/АР

Филипинският президент Родриго Дутерте изрази подкрепа за еднополовите съюзи, след като по-рано обявяваше, че е против гей браковете, предаде Reuters.

В реч пред събиране на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални в родния си град Давао президентът обеща да защитава правата на хомосексуалистите и ги покани да номинират представител, който да работи в неговото правителство.

"Казах, че съм за еднополовите бракове, ако това е тенденцията в днешно време. Ако това ще увеличи щастието ви, го подкрепям", каза Дутерте.

По-рано той беше цитиран от местни медии да казва, че е против еднополовите съюзи, защото бракът във Филипините е само между мъж и жена.

С промяната на своята позиция по въпроса президентът може да предизвика неодобрението на епископите в предимно католическата страна.

Дутерте омекна за гей браковете

Епископите във Филипините, които също така са против кървавата кампания на Дутерте за борба с наркотиците, изразяват тревога от узаконяването на еднополовите бракове, след като главният му съюзник в парламента обеща по-рано тази година да настоява за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    5 6 Отговор
    що ни занимавате с тоя клоун?
  • 2 Боримир

    1 2 Отговор
    Тоя увиснал ластик е като меко желе.
  • 3 Кака Гинка

    6 4 Отговор
    Май скоро всички ще "омекнат" по въпроса - явно ЛГТБ имат силно лоби навсякъде, а номалните хора за нищо не ги питат...
  • 4 The TRAPPER

    1 1 Отговор
    Добре, щом е омекнал ...