Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Декември, 2017 15:30 2 708 19

"Северен поток 2" може да е смъртоносен за Украйна

  • северен поток 2-
  • газопровод-
  • украйна

Полша е против газопровода

Проектът „Северен поток 2“ може да има фатални последици за Украйна. Това заяви новият полски премиер Матеуш Моравецки, цитиран от РИА Новости.

„Според нас проектът „Северен поток 2“ може да е много вреден за безопасността в Централна Европа. Той може да е дори смъртоносен за Украйна, която е наш съсед. Ако Украйна бъде напълно изключена от транзита на газ, няма да има пречки за допълнително дестабилизиране на ситуацията.

Този проект свързва много силно Русия и Германия. Така „Газпром“ отново ще диктува цените в Полша“, заяви Моравецки.

Срещу газопровода вече се обявиха САЩ и Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕХОТО

    59 4 Отговор
    Вижте кой се е обявил против;1.държава която е отвъд океана + нейното протеже .
  • 2 ВЖЯВЖЮМТЮМНЭТЭВЭЭ

    20 3 Отговор
    А ....ДАНО. ...ЧУЛ ТА. ..ГОСПОД......ПАНИ.......ПОЛСКЕГО.....ПИЯНДУРНИК. .....
  • 3 Янките ВЪН

    46 4 Отговор
    Те краварите винаги са вето, когато не могат те да си продадат фашкиите. Да го духат оттатък океана. Нямат място тук , нито в китайско море , нито в средиземно.
  • 4 Реалист

    51 4 Отговор
    Без Русия , Украйна е бита карта ...
  • 5 ha ha ha

    36 3 Отговор
    Може я, Украйна да си гледа втечнения краварски газ, Полша и тя там, пък ние бойковите червенотиквеничета, ще си купуваме турска :D
  • 6 Аааа

    32 2 Отговор
    Украйна - едно голямо нищо ...
  • 7 Kcaniba

    35 1 Отговор
    Украина е създадена през 1991 благодарение на 1 тръба!!!
    Неа тръба-нема украина=нема проблем!!!
  • 8 Различен

    25 1 Отговор
    И кога ще стане ясно на полу-идиотите, че Германия мисли само за себе си?? Не я интересува НИКОЙ, щом може на негов гръб да съществува немският бюргер и неговата фрау!
    Де ги българските политици??
    Или ние имаме само пожарникарски маркучи, физкултурници и продажници!
  • 9 Бай хой

    28 2 Отговор
    Дааа, след кървавия преврат на майдана газопреносната мрежа на усрайна бе узурпирана от крава бойс. Та въпроса е на чий гроб са седнали да плачат полякините.
    Хамитата платиха десетина милиарда за тази тръба и да се окаже че тя ще прекъсне. Все пак са готови да воюват до последния източноевропеец за защита на собствените си икономически интереси.
  • 10 Барчо

    26 2 Отговор
    2019 г газовия поток през Украйна приключва. До тогава са договорните отношения и по принцип ако някой реши че трябва да продължи ще трябва да се ремонтира основно пътя на тръбите. Така че Украйна Бай бай.
  • 11 Патриот

    19 0 Отговор
    Еми да им помагат техните приятели - САЩ и еврогейският съюз. Плюят Русия пък искат тя да транзитира газ през нея.
    Как да стане?
  • 12 стоян георгиев

    1 16 Отговор
    докато путин е на власт в русия няма да има северен или южен поток.тва е повече от ясно.газа ще преминава основно през украина и дано останат санкциите та да бъде евтин,което е важно за българия!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 юрист

    2 10 Отговор
    Северен поток -2 е неизгоден за всички държави от Източна Европа, защото увеличава зависимостта на Европа и ЕС от руския природен газ. Неслучайно всички държави от Източна Европа са против построяването му. Германия се пробва да си защитава своите енергийни интереси в разрез с Третия енергиен пакет на ЕС, но щом е в ЕС, тя също е ДЛЪЖНА да спазва ЕС законодателство и да намали зависимостта си от руския газ, а не да я увеличава. До сега руският газ, постъпващ в икономиката й, е 33% от всичките й източници на природен газ. Със СП-2, тази зависимоста нараства до над 50 %.

    Коментиран от #16

  • 15 Русчуклия

    8 0 Отговор
    Премиера на Полша цвичи от това, че ще трябва да купува руски газ от Германия, вместо от Украйна, а това ще е определено по-скъпо за тях! Та за това е цялата дандания!
  • 16 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Интересно дали пишещите тук под,юрист,,са закачили един и същи вирус,блокиращ тотално логиката и връзката с действителността?Може да се излекувате като четете не само пропаганда,има в интернет интересни професионални статии на тази тема.
  • 17 Гошо

    1 0 Отговор
    Кога най после че си зареждам колата с американска газ?!?!
  • 18 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Докато Еврокомисията (под контрола на Германия явно) ни казва да се откажем от южен поток...те си строят Северен поток - 2!!
    Същевременно , започна изграждането на Турски поток, който ще ни заобиколи и ...евентуално ще купуваме газ от....нашите верни приятели турците...
    Евала правителство, Евала Бойчо, Евала Еврокомисия!!
    П.С. Същевременно купуваме и най-скъпия газ в цяла Европа!
    Ев Алла - на всички!
  • 19 Stefan

    2 0 Отговор
    Същото е и за "Южен поток". Транзита щеше да минава през България, Украйна няма да има от къде да краде газ и отива към фалит. Затова САЩ и разни други го спряха. Въпросът е България от къде ще си доставя газ след 2019г. ако наистина Русия прекрати доставките на газ през Украйна? Нашите политици мислят ли по този въпрос? Може би бате Бойко ще доставя балони с хелий.
Новини по държави: