18 Декември, 2017 20:56 2 711 6

Ирландец стана гей, за да избяга от данъци

  • ирландия-
  • гей-
  • данъци-
  • ирландец-
  • къща-
  • дом

От практична гледна точка...

Ирландец стана гей, за да избяга от данъци - 1
Снимка: Shutterstock

85-годишен жител на Дъблин на име Мат е взел съдбоносно решение - да сключи еднополов брак със свой приятел, за да избегне плащането на данъци за бъдещото наследство, пише в. „Айриш Таймс”, предаде „Монитор”.

Бъдещият съпруг на Мат - Майкъл О'Съливан, е обяснил, че се познават повече от 30 години и сега се грижи за стария си приятел. В един момент Мат решил да завещае дома си на приятеля, но според местните закони той ще трябва да плати 33% данъци.

Приятелите седнали внимателно да четат законите и не след дълго открили вратичка в законодателството, според която съпрузи или съжителстващи лица са освободени от този данък. Откритието ги е накарало да вземат решение да сключат еднополов брак, като при това и двамата бъдещи „младоженци” открито заявяват, че са хетеросексуални, но намират идеята за много добра.

Ирландия легализира брачния съюз между любителите на еднополовата любов през ноември 2015 г. Сватбата е насрочена за 22 декември. Точно същият случай бе описан преди близо година в италианската преса.

Джани Бертончини от Виченца и Пиеро Принчипе от Рим станаха първите италианци, които заявиха, че ще сключат граждански брак, но без да са хомосексуални. Гражданският съюз между двамата е бил чиста проба брак по сметка, тъй като щял да им даде права, които досега са им били отказвани и чрез които щели да си решат редица злободневни проблеми.

„Не сме гейове, не сме двойка влюбени мъже, изборът ни е плод на търсената и за двамата изгода в съвместното съжителство!“ – обясниха пред в. „Джорнале ди Виченца“ 56-годишният Джани и 70-годишният Пиеро. Двамата са живели под един покрив от доста време, но не са секс партньори, грижат се един за друг и са като братя.

„Съществуват ситуации, обясниха „младоженците“ - в които една официално непризната връзка създава трудности!“. „Такова е например лечение в болница, когато не ти позволяват да помагаш на приятеля си денонощно, ако не си негов роднина. Да не говорим за дребни недоразумения, като тези покрай тока, парното и ТВ абонамента, сметките за които пристигат едни и същи, но на двамата поотделно и трябва да ги плащаме два пъти!“ – уточни Пиеро. Освен това двамата разчитаха, че ще им бъдат намалени данъците, а при смърт на един от двамата, другият ще наследи пенсията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ulavia

    3 4 Отговор
    Избягал, чушки.... Пак са го нанизали. Ако не е държавата то друг ще ти го изпердаши.
  • 2 Кака Гинка

    10 2 Отговор
    С легализиране на еднополовите бракове,много хора ще прибягнат до подобни трикове, за да си улеснят живота, а останалите ще се чудим "кой кум,кой сват". И съответната държава ще си чука главата,че го е позволила - всяка монета има две страни...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Израел Аврамович

    4 2 Отговор
    Не сте в час - това е МАСОВО!!! Еднополовите бракове са доста изгодно решение и аз съм от п€€ра$ите вече 5 години ))) Женен съм! Досега съм спестил над 18000€ и какво ще ми кажете? Та нали същата система ни принуждаа да го правим - ние следваме данъчните облекчения и жертваме морала си за сметка на "сметката" !!!
  • 5 Рътю

    5 3 Отговор
    Но данъчните не следят ли за
    "консумиране" на брака?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: