19 Декември, 2017 09:27 1 552 2

Човешка грешка или повреда? (СНИМКИ)

  • сащ-
  • влак-
  • амтрак-
  • вашингтон-
  • ричард андерсън

Потвърдиха за трима загинали при дерайлирането на влака в щата Вашингтон

Човешка грешка или повреда? (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американските власти потвърдиха за трима загинали при дерайлирането на пътническия влак в щата Вашингтон, предадоха агенциите. Ранените са повече от 100, съобщава CNN.

Властите съобщиха също, че влакът се е движил със 129 км/ч преди да навлезе в завой с много по-ниска разрешена скорост.

Според изнесените данни точно преди надлеза над междущатската магистрала, където е станала катастрофата и където се влиза в завой, максимално разрешената скорост за пътнически влакове пада от 127 км/ч на 48 км/ч.

Човешка грешка или повреда? (СНИМКИ)

Скоростта от 129 км/ч точно преди дерайлирането е засечена от уебсайт, използващ данни от приложение на компанията "Амтрак" за проследяване на нейните влакове.

Засега не е ясно обаче с каква скорост се е движила композицията в мига, в който е дерайлирала.
Шефът на компанията "Амтрак" Ричард Андерсън призна, че системата "Позитив трейн контрол", позволяваща да бъде спрян напълно даден влак, в случай че е достигнал опасно висока скорост, не е била активирана по време на пътуването на катастрофиралата композиция.

Човешка грешка или повреда? (СНИМКИ)

Човешка грешка или повреда? (СНИМКИ)

Той препрати към Националния съвет на САЩ за транспортна безопасност въпросите за скоростта, с която се е движил влакът. По-рано говорител заяви, че е рано да се говори за превишена скорост като причина за произшествието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Намерих в Гугъл картата това място ! Завоя е много плавен и ако влака се е движел със 120 км.ч поръженията не биха били такива. Влака е излязъл точно в началото на завоя.
  • 2 Я изкарай Гано

    0 1 Отговор
    Вечерта в новини по Нова лелята с униформа дето я даваха - ПиАр-ката навярно, спомена за препятствие на релсите. После излязоха с версията за скоростта - по безобидно е.