Last news in Fakti

19 Декември, 2017 21:01 4 860 4

Обвиниха Селена Гомес за самоубийството на момиче

  • селена гомес-
  • самоубийство-
  • 13 причини защо-
  • сащ-
  • джон хърдън-
  • сериал

Тежки обвинения към американската звезда

Обвиниха Селена Гомес за самоубийството на момиче - 1
Снимка: Shutterstock

Американската певица и актриса Селена Гомес беше обвинена, че е предизвикала самоубийството на тийнейджърка в Съединените американски щати заради сериала „13 причини защо“, предаде NME.

Джон Хърдън от Калифорния отправи преки обвинения към красивата актриса и „Нетфликс“ за самоубийството на 15-годишната му дъщеря Бела. По думите му сериалът не е подходящ за всички, защото съдържа послания, които могат да бъдат възприети грешно.

„13 причини защо“ разказва историята на Хана Бейкър, която се самоубива, след като става жертва на тормоз от страна на свои съученици. Кутия с касети, записани от Хана преди самоубийството й, описват причините да вземе това крайно решение.

„Не забравяйте, че има тийнейджъри, които се намират в дупка – това може да са ваши приятели, ваши сестри. Селена Гомес и „Нетфликс“ трябва да знаят, че не всеки може да разбере това. Някои хора, които са в депресия, могат по грешно време да попаднат на сериала и той да ги завлече“, заяви бащата.

Селена Гомес е изпълнителен продуцент на сериала. Бащата на самоубилото се момиче заяви, че е отвратен от звездата, която си мисли, че „този сериал има някаква социална стойност“. „Те си мислят, че са социално отговорни. Те обаче правят продукт за това как хора могат да се самонаранят“, аргументира се Джон Хърдън. Той разкри, че дъщеря му е отнела живота си, след като в продължение на дълги часове е гледала сериала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американски ценности

    25 2 Отговор
    Този баща вероятно, ако се беше интересувал от дъщеря си и се беше погрижил за нея нямаше да се стигне до това. По неговата логика вместо филма може да осъди направо държавата САЩ, че живее там и е създала лоша обстановка за дъщеря му !?

    Коментиран от #2

  • 2 Kcaniba

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "американски ценности":

    Тук има и руска намеса
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тук

    2 1 Отговор
    Пълна простотия...!? Като сериала е виновен, защо въобще го дават по телевизиите.? И защо точно Селена...?? Окей, продуцент е, но детето му да не е било откачено (извинявам се за думата ). Пък това, че момичето е гледало сериала, не значи, че е заради него.