Last news in Fakti

21 Декември, 2017 09:10 1 216 2

Порнографски скандал взе главата на приближен на Тереза Мей

  • деймиън грийн-
  • порнография-
  • великобритания-
  • скандал-
  • оставка-
  • тереза мей

Оставката е на един от най-доверените хора на Мей

Порнографски скандал взе главата на приближен на Тереза Мей - 1
Снимка: БТА/ AP

Шефът на секретариата на британското правителство Деймиън Грийн – най-висшия пост след този на премиера Тереза Мей, подаде оставка по нейно искане. То беше отправено, след като разследване заключи, че Грийн е нарушил етичния кодекс за поведение на министрите.

Разследването констатира, че той е дал неверни обяснения относно откритите от полицията през 2008 г. порнографски материали в компютъра в парламентарния му офис. Самият той тогава отрече обвиненията и каза, че е жертва на „политическа инсинуация”.

Оставката на един от най-доверените хора на Мей в кабинета, който ѝ помагаше да помири дълбоко разделената Консервативна партия, е сериозен удар за нея, съобщи Би Ти Ви. 61-годишният Грийн бе назначен след неубедителното представяне на торите в предсрочните парламентарни избори през юни, на които партията изгуби абсолютното си мнозинство в Камарата на общините.

Грийн – стар приятел на Мей, бе свикан под знамената да стабилизира нейното лидерство и да даде отпор на нейните противници вътре в партията, които искаха тя да се оттегли.

„Съжалявам, че ми бе поискана оставката от правителството заради нарушения на министерския кодекс, за което се извинявам”, посочва Грийн с писмо до Мей, поднасяйки оставката си. Той добавя, че не е свалял и не е разглеждал порнографски материали на парламентарните си компютри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    2 0 Отговор
    Брееей! Много палав тоя дедо! А па се инати.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: