Last news in Fakti

24 Декември, 2017 11:56 14 573 20

Първи полет на най-големия самолет в света (ВИДЕО)

  • самолет-
  • полет-
  • китай

Най-големият в света китайски самолет-амфибия AG600 извърши първия си тестови полет. Той беше показан на живо по телевизионния канал CCTV. Машината е излетяла от летището в град Чжухай. В 9.38 ч. местно време и е провела полет с продължителност 64 минути при максимална височина 3000 метра. Самолетът е бил съпровождан от други летателни апарати, в които са се намирали авиационни експерти. Проверени са били неговите летателните характеристики, маневреност и стабилност. На борда на най-големия самолет по време на полета са се намирали 4 пилоти.

Китай завърши строителството на AG600 през юни 2016 г. в Чжухай. Самолетът е най-голям не само в Китай, но и в света. Предназначен е за гасене на пожари и провеждане на спасителни акции във вода. Също така на борда му може да бъде разположена специална техника за търсене на съдове на дъното на морето, както да се извършват пътнически и товарни превози.

Самолетът разполага с четири турбинови двигателя. Максималната маса при излитане е 53.5 тона. Дължината на корпуса е 39.3 метра, а размахът на крилете – 38.8 метра. AG600 може да извършва полети на дължина до 4500 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леле фъкти

    54 2 Отговор
    Нарича се хидроплан !!! Какви са тия самолети амфибия ?
  • 2 коки

    38 1 Отговор
    а тези турбинови двигатели какви са,да не би да са турбовитлови
  • 3 Летец

    49 1 Отговор
    Антонов Ан-225
    https://en.wikipedia.org/wiki/Antonov_An-225_Mriya
    Това е най-големият самолет в света.

    Коментиран от #6

  • 4 Трапер

    21 2 Отговор
    Добре де , щом като е хидроплан защо не го приводниха да му видим основната функция за която е предназначен !?
  • 5 съмнение

    31 2 Отговор
    във Уикипедия пише че Максималното излетно тегло на Ан-225 е 640 t. А тук казват че китаеца е с 53.5t. Максималният полезен товар на Ан-225 е 275t. Предполагам че това е най-големият хидроплан, излиза че казват истината ама наполовина.

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    10 26 Отговор

    До коментар #3 от "Летец":

    От много бързане изтърва два три факта ! Първо пише хидроплан , демек си е най-големия в класа си ! Второ Антонов е УКРАИНСКА фирма , сигурен ли си че бащицата иска да я хвалиш , макар и тоя самолет да и е последния от тоя род ? И последно следващия китайски който е пред завършване е по-голям от Ан-чето и той няма да им е последен , за разлика от бившия руско-украински !

    Коментиран от #8, #11

  • 7 гост

    6 24 Отговор

    До коментар #5 от "съмнение":

    Искаш да кажеш , че Ан-чето може да излита и каца от вода и да загребва такава в движение и после да я хвърля от въздуха ?? Как са го опазили толкова години в тайна пустите му КГБ-ейци ???
  • 8 Трол

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Аааа ако ще е за нещо най-..., Антонов е украинска фирма! Ако ще е за катастрофа...АЕЦ-а в Челябинск /нищо че е в Украйна/, ауууу тези мръсни руснаци кво ни направиха, а нали! И между другото няма я вече фирма Антонов, нямаааа!
    Правителството на Украйна реши да ликвидира авиостроителния концерн "Антонов" – компания, известна с производството на най-големия транспортен самолет в света. Бъдещето на "Антонов" все още не е ясно, въпреки че на инженерите беше обещано да бъдат преместени в друга фирма.
    И пас сигурно руснаците ви са виновни!

    Коментиран от #9, #13

  • 9 гост

    4 20 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    Ами аз кво казах , фирмата я няма , а и самолетчето доколкото помня май си остана единично горкото , пък и колко ще лети още отделен въпрос , та дето викат бързата кучка слепи ги ражда , та тъй и с рашките , поръчали на украинците "най-големия“ за хвалба , ама колко време ще има СССР , колко повече от един могат направи и колко време ще могат да го държат в "движение" , това са подробности !

    Коментиран от #12

  • 10 СссереМ

    3 11 Отговор
    В момента текат изпитания на най големия самолет и за "жалост" мяза на американски с тегло празен 228 тона и полезен товар 275 тона.
  • 11 СССРБарета

    34 8 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Първо АН-225 не е Украйнска фирма а, а СЪВЕТЦКИ държавен консорциум!!!
    Все едно да кажем, че Наса не е американска космическа асоциация а Тексаска!!!
    Така че, кравари си го набиите в главите НАЙ-ГОЛЕМИЯТ САМОЛЕТ В СВЕТА КЪМ 2017г. Е ПРОИЗВЕДЕН В СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ!!! Близо 30г. след расрадето си никой не е произвел по голям даже и холивудските кратуни дето излъгаха че са стъпвали на Луната!!!

    Коментиран от #20

  • 12 Бай хой

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    То май самолетчето се използва и доларчета му плащат точно от сащ.
    Не че нямат нужда ами не могат.
    И имаше и втори но остана незавършен. Хамитата и хохлите дестилетия се пробваха да го довършат ама нанайси.
    Хохлите продадоха фирмата на китайците и те в момента се пробват. Ако успеят отново комунисти ще водят в технологиите.
  • 13 Бесен Язовец

    5 7 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    А ве трол неук... Челябинск викаш в Украйна а ?

    Коментиран от #14

  • 14 Трол

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Добре де Чернобил, кво си се разцирикал по празниците! Като че ли не разбра за какво става въпрос!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    От "Факти" са тарикати! Те знаят, че разполагат с изключително ерудирана публика. И кой какво пише, не е много ясно . Но са убедени, че НИЕ ще се оправим - фактологически и граматически! Те се ръководят от чудесната българска поговорка: " Аз ти показвам плевника - ти ще намериш вратата!"
    А пък в плевника - ни сено, ни слама! Ще учим магарето да не яде!
  • 17 Патриот

    1 0 Отговор
    Това е най-големият хидроплан, не самолет. Най-големият самолет е Ан-225 все още.
    Хидроплан и самолет са долу горе като журналист и драскач.
  • 18 гост

    0 0 Отговор
    Антонов не е украинска фирма

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    А каква е ???? Сигурно съвеЦка , както каза "съмишленика" ти ???
    Bчepa cтaнaxa извecтни нaмepeниятa зa cъвмecтнo ĸитaйcĸo-yĸpaинcĸo пpoизвoдcтвo нa нaй-гoлeмия в cвeтa тpaнcпopтeн caмoлeт Aн-225 "Mpия" (в пpeвoд oт yĸpaинcĸи „Meчтa” ).

    Aвиocтpoитeлнoтo пpeдпpиятиe "Aнтoнoв" e пoдпиcaлo зa тaзи цeл cпopaзyмeниe c ĸитaйcĸaтa ĸoмпaния Сhіnа Aіrѕрасе. Cъглacнo дoĸyмeнтa, нa пъpвo вpeмe щe ce ocъщecтви мoнтaжът нa втopия мoдepнизиpaн eĸзeмпляp нa oгpoмния caмoлeт, ĸoйтo cпopeд eĸcпepти e гoтoв нa 70 пpoцeнтa, cъoбщaвa TACC.
    https://money.bg/business/kitay-vazrazhda-ukrainskata-mechta-nay-golemiya-samolet-v-sveta.html
  • 20 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "СССРБарета":

    И за тебе малко информация в коментар 19 , да прогледнеш най-после , че повечето неща , особено стойностните не идват от Москва !!!