Last news in Fakti

24 Декември, 2017 14:39 751 1

Робокоп постъпи на служба в унгарската полиция

  • робокоп-
  • полиция-
  • жолнок

Роби жестикулира и приковава вниманието на хората, въпреки че височината му е едва 40 см

Унгарски полицаи получиха предварително коледния си подарък - малък робот, който ще обяснява на децата как да не ги подвеждат лоши хора.

"Здравейте деца - поздрави роботът Роби децата в начално училище в град Жолнок, на 100 км от Будапеща. - Има неща, за които трябва да внимавате, когато използвате интернет".

Роботът жестикулира и приковава вниманието на децата, въпреки че височината му е едва 40 см. За да се вижда по-добре, го поставят върху бюро. Освен за кибер сигурността, Роби им обяснява правилата на пътното движение, как да се пазят на улицата, как могат да предпазят домовете си от крадци.

Мисията на Роби Солнок започна преди няколко месеца. Придружава го 38-годишен полицай.

"Това е нов начин за обучение, който задържа повече вниманието", обясни полицейски служител, който отговаря за педагогическата дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    0 0 Отговор
    До колкото зам е бил назнчен за охрана в един затворите. При проверка на баните си изпуснал химикала и като се навел да я вземе и на визьора му се е появил надпис "new hardware found".
Новини по държави: