25 Декември, 2017 18:32 5 499 4

Жена получи сметка за ток от 284 милиона

  • сметка-
  • ток-
  • сащ-
  • жена-
  • електричество-
  • грешка-
  • пенсилвания

Когато инфарктът е близо...

Жена получи сметка за ток от 284 милиона - 1
Снимка: Shutterstock

Жена от източния американски щат Пенсилвания провери сметката си за електричество и остана шокирана – оказа се, че дължи повече от 284 милиона щатски долара, съобщи UPI.

Мери Хоромански едва не получила удар, когато видяла каква сметка е навъртяла. Дамата се свързала с компанията доставчик, за да разбере защо е отчетена такава космическа сума.

От компанията извършили проверка и се оказало, че става въпрос за техническа грешка. За щастие на това домакинство сметката – която е повече от брутния вътрешен продукт на редица страни – просто е сгрешена.

Само дни преди да получи сметка от $284 460 000, Мери Хоромански и нейното семейство сложили коледни светлини на елхата. „Чудех се дали от това може да е сметката“, пошегува се жената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    15 1 Отговор
    Нищо чудно. Аз като отидох да си плащам сметките в Изипей се оказа, че дължа за вече закрит телефон 42 000 лв. При запитване на съответния оператор се оказа, че нищо не знаят по случая и няма такова нещо. Отнякъде е дошла тази сума, но не се знае откъде. Ако обаче си бях платил, кой знае къде щеше да отидат кинтите. Питам се дали това не е някаква нова схема и дали ще сработи.
  • 2 Кики

    28 0 Отговор
    Ако в България получиш такава сметка, тези наглеци ще искат първо да платиш, защото тях ги интересуват парите. Дотогава токът ще ти бъде спрян. След десет дни ходене по мъките ще отчетат грешката и ще пуснат тока - без да те компенсират естествено. Ако,обаче си замълчиш и платиш тези 280 милиона,на никой няма да му направи впечатление!

    Коментиран от #3

  • 3 Барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    В БГ всичко е възможно. Ние сме страната на неограничените възможности, не Америка. Тук с боя с пръдня се прави. Тия от Изито не искаха да ми дадът нито разпечатка, нито ми дадоха да снимам екрана като доказателство за пред оператора. След седмица намерих позната и тя ми позволи да снимам екрана, но ме помоли да не я ползвам, за да не си изпати. Така че тази сметка я имам снимана за спомен. Тия от оператора ги питах как е възможно да се достигне такава сметка. Нали имат стоп система до определена сума. Казаха ми че действително не е възможно да се мине ограничението, но факта си е факт. Миналата година синът си взе смартфон, но без интернет в пакета. Без да иска изтеглил една снимка и за 3 минути му набиха 115 лв. Абе да се краде, грешка нямаме. Само че това става единствено възможно ако държавата го подкрепя.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Моя позната се наложи да заплати над 4х.лв сметка, защото беше използвала мобилен интернет в Англия. Операторът, въпреки че е бил попитан предварително за условията, не е информирал клиента за роуминг и цени на роуминг, нито са известили при прекракчване на определен праг, просто са си мълчали и после си изискаха плащането. След правна консултация се оказа, че няма бягане от плащането и ако не платиш ти завеждат дело за задължения. Всичко което изкара за 3 месеца в Англия се наложи да го даде на Мтел.